Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Hip Hop Kemp navštívilo rekordních 25 tisíc lidí

Kultura

  17:43
HRADEC KRÁLOVÉ - Jubilejní desátý ročník festivalu Hip Hop Kemp, který v neděli ráno skončil na královéhradeckém letišti, přilákal rekordních 25.000 návštěvníků. Velkému zájmu nahrálo i teplé a slunečné počasí, řekl Martin Boltík z organizačního týmu akce.

Hip Hop Kemp foto: ČTK

"Dosavadní největší účast byla v roce 2006, kdy na festival dorazilo 20.000 lidí. Po loňské účasti, která se pohybovala kolem 15.000 návštěvníků, nás podobně vysoká účast potěšila," řekl Boltík.

Nezapomeňte na letní festivaly

Klára Vytisková a Toxique

Lidovky.cz pro vás připravily speciální nabídku letních festivalů. Podívejte se na přehlednou časovou osu se základními informacemi o akcích v Česku.

Více informací najdete ZDE.

Fandům hiphopové hudby přálo počasí, pouze v pátek odpoledne zasáhl areál prudký liják a vítr. "Účast asi hodně ovlivnilo také to, že jsme u příležitosti desátého výročí nabízeli ty nejlepší koncerty z minulých let, takže někteří lidé si přijeli zavzpomínat," uvedl Boltík.

Hip Hop Kemp. Na snímku slovenské duo Vec & Zverina

Podle pořadatelů každoročně stoupá zájem mezi návštěvníky ze zahraničí. "Fanoušci přijíždějí například z Polska, které je poměrně blízko, ale stovky lidí na Hip Hop Kemp jezdí také z Anglie, Itálie a dalších zemí," řekl Boltík.

Hip Hop Kemp

Akci odstartoval ve středu zahřívací večírek, na který dorazilo zhruba 10.000 fandů hiphopové kultury. Na festivalu vystoupily různé formace, například ve čtvrtek Odd Future alias OFWGKTA. Připravený byl také doprovodný program. "Nyní se již fanoušci rozjíždějí, žádné větší problémy s bezpečností jsme nezaznamenali," konstatoval Boltík.

Hip Hop Kemp

První ročník tohoto festivalu se v roce 2002 konal v Pardubicích, po dvou letech však organizátoři akci kvůli potížím s hlukem přesunuli na Stříbrný rybník do Hradce Králové. Pro velký zájem návštěvníků ale tamní areál nestačil a pořadatelé festival přestěhovali na hradecké letiště.

Autoři: ,