Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Jackson byl posmrtně vyznamenán za humanitární aktivity

Kultura

  9:45
ZWENTENDORF - Nedávno zesnulý americký zpěvák Michael Jackson byl v Rakousku v noci na sobotu vyznamenán cenou Save the World Award za své humanitární aktivity, zejména pomoc potřebným a zranitelným. Ocenění převzal bratr "krále popu" Jermaine Jackson. Napsala to dnes agentura AP.

Zpěvákův bratr Jermaine Jackson (vlevo) převzal cenu společně se svými syny. foto: ČTK

"Jsem velmi hrdý, že Michael obohatil životy tolika lidí, nejen svou hudbou, ale i svou nezměrnou štědrostí. Michaelovo poselství vždy bylo "vyléčit svět", ale sám to nikdy nemohl dokázat, takže je na každém z nás, abychom zajistili, že se to povede," řekl Jermaine, když přebíral cenu, která se letos udělovala poprvé.

Slavnost se konala v nikdy neotevřené jaderné elektrárně v rakouském Zwentendorfu, který leží západně od Vídně. Dalšími z vyznamenaných během asi dvouhodinové show byli například slavný sprinter Carl Lewis, který ocenění získal za pomoc chudým dětem, nebo Thomas Henningsen, který se v organizaci Greepeace zabývá klimatem.



"Michael Jackson nás všechny inspiroval svou hudbou a svým poselstvím, které bude platné další roky a roky," prohlásil Lewis, když přebíral cenu.

"Všichni víme o těch krásných věcech, které dělal pro tolik lidí, a je skvělé, že to můžeme nadále oceňovat." Galavečer, kterým provázela herečka Andie MacDowellová, se uskutečnil i přes deštivé počasí a zazněly během něj Jacksonovy písně Man in the Mirror, Heal the World nebo We Are The World.

Ocenění Save the World je určené osobnostem a organizacím, které se zvláštním způsobem zasadily za zachování světa.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!