Úterý 28. května 2024, svátek má Vilém
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

KABÁT: Pusťte bratry domů jako ve filmu. Země rovných příležitostí, nebo počátek rasové války?

Na jaře roku 1983 měl v české distribuci premiéru (už dva roky a něco po té domácí) americký film Pevnost Apačů v Bronxu. Kriminálka kombinovaná se sociální sondou a dojemnou love story představuje Bronx jako úmorné místo prosáklé násilím, drogami a nespravedlností (a nejspíš si v tom nemusela nijak vymýšlet).
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

každý by měl mluvit sám za sebe, autore. já, ne rozdíl od "vás", kterým to připadá normální a správné, považuji i nadále chlapy v ženských šatech jako cosi zvráceného, obzvláště, když svoji perversitu vystavují najevo a s hrdostí se předvádějí.

0 0
možnosti
MK

souhlasim, ale tohle není článek o jinakosti (úchylce?) transgen

0 0
možnosti
MK

1. moc nechápu, co chtěl autor článkem říci 2. pokud zmiňuje "rovné" příležitosti jako jeden z (dlouhodobých) nešvarů usa, pak se ptám, jak je možné, že se prezidentem stal obama a co říká na to, že ani v ČR si nejsou všichni rovni? a na závěr tolik, že za shlédnutí stojí i filmy Ve stínu pravdy a Crash, oba vynikající a nejspíš ještě o něco lepší Crash s hned několika famózními scénami opravdu stojí za shlédnutí (i kvůli realitě v usa, o níž tak neurčitě píše autor článku)

0 0
možnosti