Pátek 24. května 2024, svátek má Jana
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Kafka popsal dnešní Ameriku

Publikum slyšelo hudbu Philipa Glasse (68) poprvé v roce 1968. Pro jeho úsporný styl založený na opakování omezeného počtu hudebních motivů se vžil název minimalismus. Úspěšný autor filmové i symfonické hudby svými mnoha scénickými díly přispěl k revitalizaci operního žánru. Právě o své opeře V kárném táboře podle Kafky a její aktuálnosti vzhledem k současné americké realitě hovořil skladatel s LN.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

martina pavlíčková

24. 9. 2008 16:58
Pomozte mi

Dobrý den mám velice velký problém náš pan učite nám zadal ať něco aktuálně připravím o americe a já nevím co.....prosím nemůžu nic najít;-(;-(;-(;-(;-(;-(;-(;-(

0 0
možnosti

kvik

15. 12. 2005 3:21
USA - dalsi narust poctu amiku trpicich hladem
http://www.medicalnewstoday.com/medicalnews.php?newsid=32800" target="_blank" rel="nofollow">http://www.medicalnewstoday.com/medicalnews.php?newsid=32800
0 0
možnosti

kvik

15. 12. 2005 3:22
Re: USA - dalsi narust poctu amiku trpicich hladem
vyjimam:

iko

15. 12. 2005 2:22
Dalsi krasoduch
Dakedy sa hovorilo ze svec sa ma drzat kopyta.... a skladatel ma skladat, a nie tarat o politike
0 0
možnosti

pařez

14. 12. 2005 21:45
Šťastný to člověk - svatá prostota
Typický projev "myslitele", jehož intelektuální obzor je omezen hranicemi USA - a to v tom nejlepším případě.
0 0
možnosti

ganesh

14. 12. 2005 21:25
:)
tak ja uz mlcim)
0 0
možnosti

Amik

14. 12. 2005 20:42
Zahod housle a jdi zas taxikarit.
Treba te pak nekdo zamorduje. Myslis, ze tva rodina (jestli nejakou mas) bude spokojena, kdyz tvuj vrah dostane dva, tri roky ? A nemyslis, ze to pak (ten vrah ) udela znovu nekomu jinemu? Treba tvemu pozustalemu decku?
A Kafku do toho neplet, je to jen pozerstvi.
0 0
možnosti

ganesh

14. 12. 2005 18:25
opera?
ehm. JEDINY prispevek se netykal hudby. i kdyz chapu, ze soucasna opera stoji ponekud stranou zajmu. ostatne kdo by se tim zabyval, kdyz se nabizi dalsi moznost poucit sve menecenne spoluobcany i krajanky o rozdilech mezi americkou a evropskou spolecnosti.. a pozor! on nam ten amik saha na kafku! proc ho vubec vytahuje, kdyz ho videl akorat z tramvaje?.. mozna proto, ze podle jeho dila pise operu.. coz asi nekteri nezaregistrovali.. a ti, kterym se to podarilo, zas blahosklonne uvadi na pravou miru popletene predstavy pana glasse.. mam pocit, jakoby mnozi pritomni neprecetli z celeho rozhovoru vice nez ten dost nestastne zvoleny titulek, zkreslujici vety respondentovy. nerekl nic vic, nez ze tema trestu smrti je dnes v USA aktualni. zkuste to poprit!.. navic kafkovo dilo disponuje extremni interpretacni volnosti, takze pan glass tam muze videt leccos jineho, nez vy, prestoze se nenarodil ve stejnem meste jako autor. a presto neco s franzem spolecneho ma - predstavte si, ze svet vnima take subjektivne a ze bude jakozto umelec nejspis take senzibilni (psychicke problemy vynecham).. coz by ho castecne omlouvalo, i kdyby tvrdil to, co tvrdi podle titulku clanku.. ale jak vidim, na diskusnich forech uz nepanuji casy, kdy se chyta za kazde slovicko - uz se ani zadne nemusi vyslovit, ctenari se sami zaridi... zaverem vam dam dobrou radu: kdyz uz se nehodlate drzet znameniteho sokratova kreda ´vim, ze nic nevim´, tak si nejdrive clanek prectete, zamyslete se nad nim, a pak radsi vypnete pocitac a jdete na vzduch.. chapu, ze je zima, ale mozna je to prave to, co potrebujete.. (to by bylo, aby muj prispevek nesklouznul do sarkastickych impertinenci..)
0 0
možnosti

Thyronx

15. 12. 2005 0:40
Re: Hey Ganesh..
skoda ze nemam cestinu tak v malicku jako ty.Tvorba vet mi dela trochu problemy. Mas naprosto pravdivy pohled na clanek i Glasse. Amerika se neda popsat (afkou urcite ne) Amerika se musi prozit.( a ne 2-3 roky jako mnozi ilegalove ale opravdu prozit ji jako Amik se vsemi pravy a "nepravy").
0 0
možnosti

ganesh

14. 12. 2005 17:37
k.hanzlik@gmail.com
0 0
možnosti

kvik lovec Gracchus

14. 12. 2005 3:30
0 0
možnosti

kvik lovec Gracchus

14. 12. 2005 3:31
Re: Verbalni trestny cin
vyjimam:
 
Nestěžujte si na nic svému Městskému úřadu. A už vůbec ne na jeho internetových stránkách. Není totiž vyloučeno, že nějaký anonym k vaší stížnosti pak něco - pod vaším jménem - připíše, a třeba to bude na adresu Městského úřadu vulgární nadávka. Soudce Šídlo vás za to odsoudí do vězení, přestože je neprokazatelné, že jste to napsal vy. A že mají mít občané podle zákonů Evropské unie právo kritizovat i zcela drsně státní úředníky? Kdo by se o něco takového v České republice staral!
ZDE
ZDE ZDE ZDE
TÉMA BL: PŘÍPAD PETRA PARTYKA
Schválně? před Vánoci odvlekla v úterý Policie ČR do vězení k vězeňskému trestu 75 dní Policie ČR právníka Petra Partyka - který se provinil právě jen tím, že si dovolil stěžovat si na Městský úřad v Praze 7. V noci z úterý na středu jsme hovořili s jeho právním zástupcem, dr. Miroslavem Hlavničkou:
0 0
možnosti