Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Když do lesa, tak s Gilliamem

Po dlouhých sedmi letech „bojů s větrnými mlýny“ konečně přichází filmový mág Terry Gilliam s novým filmem. Možná není takový, jak si ho na začátku plánoval, ale rozhodně stojí za to. Opět jde o výlet do světa nekonečné imaginace, ale na rozdíl od filmů Brazil, Dvanáct opic, Král rybář nebo Strach a hnus v Las Vegas s sebou můžeme vzít celou rodinu. Tahle výprava jde totiž po stopách nevyčerpatelné dětské fantazie, která v jisté míře přežívá v každém bez ohledu na věk.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Robert

14. 11. 2005 9:57
Hlavne neurazit filmare
Kdyz film za nic nestoji, mam napsat "Film za nic" nestoji a nerozepisovat o bizarnich postavickach. Autor recenze nema brat ohledy na filmare, ale predevsim na sve ctenare a potenciálni divaky. Recenze od Fuky nebo Spacilove vyznivat trochu jinak nez od Dariny Křivánkové. Darinu nebrat!!!!
0 0
možnosti

DQ

13. 11. 2005 21:37
Myslím
že je to v každém směru kouzelnej film a hloubky je v něm tolik, kolik si jen kdo dokáže nabrat (jako obecně v pohádkách a nakonec v životě vůbec). A chce to asi opravdu jít na to několikrát, je tam tolik vychytávek, narážek a odkazů (třeba i na Monty Pythoony), že se to nedá najednou vstřebat.
0 0
možnosti

p

10. 11. 2005 22:56
pekny
jsem celkem narocnej na filmy,ale tohle se mi libilo:-) pekna podivana, moc hezky umelecky zpracovany a ruzny ty momenty byly fakt hezky..je fakt ze troska hloubky by neuskodila ale i tak pekna podivana,kdo zajde hloupost urcite neudela.
0 0
možnosti

mery

11. 11. 2005 22:48
Re: pekny
Asi jsme stejná krevní skupina.Přesné.Trochu mi vadilo,že jsem "vnímal" kameru jak pracuje ! Pak jsem si přečetl,že kameramana producent vyměnil.Asi chyba. Ale jinak skvělá zábava.To jsou režiséři,kteří filmový svět v pravém slova smyslu - obohacují.Terry je jedním z nich,ne-li prvním.Ale z kina jsem šel opravdu s dobrými pocity.Stálo to za to ! Jdu na to ještě jednou v pondělí !
0 0
možnosti

Radek

10. 11. 2005 12:08
je to pekna pohadka
videl jsem to na DVD v nemcine a je to pekna pohadka... neusnul jsem u toho
0 0
možnosti