Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Koller opouští Lucii, nechce obtěžovat spoluhráče

Zpěvák a bubeník David Koller opustil kapelu Lucie. "Odcházím ze skupiny z osobních a hudebních důvodů," vysvětlil Koller, který prý nechce "svou osobou obtěžovat spoluhráče".
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Aristo

7. 11. 2005 18:07
Co je to za skupinu?
Byl jsem v roce 1994 na koncertě Rollig Stones na Strahově. K mému údivu ohlásili jako první předkapelu jakousi českou skupinu Lucie. Protože se o jakési české odrůdy popu absolutně nezajímám (připadá mi to, jako kdyby laoská skupina zpávala třeba francouzký šanson = naprosto zvrácené, pop je přece anglosaská záležitost), zbystřil jsem a čekal, že konečně nějakou zdejší skupinu poznám. Ale jaké bylo mé překvapení - jejich vystoupení nevzalo tamní mezinárodní publikum vůbec na vědomí a klidně při něm dál stálo ve frontách na limonády, párky a bavilo se tak hlasitě, že jsem nic ani nezaslechl.Zřejmě to nebyla žádná škoda. Teprve při druhé předskakující skupině (jakási začínající grupa z Anglie) se publikum utišilo, a přestože ani tohle vystoupení nebylo nic moc, slyšel jsem ho dobře. Tolik o kvalitách jakési naší "rockové" skupiny a o jejím významu.
0 0
možnosti

Lada

7. 11. 2005 20:27
Re: Co je to za skupinu?
Ty jsi asi hodne hloupy chlapec vid??Kdyz si nikdy nezaregistroval Lucii...Za prve Lidi dal stali na limonady to protoze Lucii nebylo slyset ale to je vina zvukare Rollig Stones ktery jim nepiovolil dat je vic nahlas cimz si to u me sutraci dost pokazili,druha skupina uz byla o hodne vic...navic Lucie je rockova skupina s par popovymi songy...pop je pro tvoji orientaci treba O5 a Radecek nechapu ze treba Anetu Langerovou uznavaji vsichni jako rockerku (nic proti ni) ale o mnoho tvrdsi Lucii vsichni nazyvaji popem asi v tomhle narode zije hodne tupcu...
0 0
možnosti

Lada

6. 11. 2005 23:42
Lucie is best
Lucie byla jednoznacne nejlepsi skupina v ceskych dejinach...tezko ji jeste nekdo nekdy prekona snad jedine Wanastovky pokud znovu vzniknou...Ostatni napriklad Kabat jsou proti Lucii na smesne urovni a to se na me zlobte jak chcete...Mozna ze se zacinaji Lucii trosku hitovosti priblizovat CHinaski ostatni jsou o dost pozadu
0 0
možnosti

kolino

6. 11. 2005 12:39
Neviem si predstavit odchod Davida zo skupiny
Toto snad nie je mozne!Neviem si predstavit odchod Davida,Lucie uz pocuvam 10 rokov. Ak David Koller opusti Lucie, skupina strati frontmena a paradneho spevaka. Nebude to uz ono a podla mna sa coskoro komplet rozpadne. Stale dufam,ze to je len medialny tah.
0 0
možnosti

SPYNET

4. 11. 2005 21:58
metallica ?
http://celamko.blogspot.com/" target="_blank" rel="nofollow">http://celamko.blogspot.com/
0 0
možnosti

Maverick

5. 11. 2005 0:13
Re: metallica ?
Strč si do prdele odkazy na nějakej blbej blog o slovenské televizi. Jak to s tímhle článkem souvisí?
0 0
možnosti

Davidos

4. 11. 2005 18:10
Lucie
Po odchodu Davida Kollera z kapely věřím, že se blíží konec Lucie. Není to snad  další marketingová strategie managmentu Lucie ???
0 0
možnosti

Monika

4. 11. 2005 19:52
Re: Lucie
Tak doufám, že si z nás chlapci nedělaj prdel
0 0
možnosti

Jiří

4. 11. 2005 17:16
Lucie, z nouze ctnost
Lucie  přišla ve správný čas - hodně vydělala na tom, že lidé po "sametu" příliš nestáli o normalizační pop ani o přeceňované undergroundové kapely typu Plastic People. Pokud někdo chtěl poslouchat českou rockovou muziku, moc na výběr neměl. Navíc Koller měl kamarády mezi hudebními kritiky, takže se o propagaci nemusel ani moc starat. Kapela byla vychvalovaná ještě před svou první deskou - na jeden z prvních koncertů jsem zašel, a viděl jsem především, nic ve zlém, úděsně mečícího Kollera. Pak se trochu zlepšili, ale Kollerův i Kodymův zpěv byl vždy největší slabinou kapely. Naštěstí dnes je již česká scéna docela pestrá a je z čeho vybírat, takže na Lucii je možné bez výčitek zapomenout.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
0 0
možnosti

Tom

4. 11. 2005 17:40
Re: Lucie, z nouze ctnost
Já myslim, že Koller má zajímavej zpěv, možná hned po Sunshine nejzajímavější co sem takhle slyšel.. A právě Kollerovo zpěv byl tim úspěchem lucie... Úspěch je o tom bejt něčim zajímavej... Pokud teda nejde o dnešní prudce konzumní věci, který se oposlouchaj když si je člověk pustí 3x... A Kodymovo zpěv, to je unikát.. Jeho chraplavej hlas se do písniček úžasně hodí a ve spojení s jeho textama narozdíl od ostatních předních skupin(viz Kabát,který můžou jít akorát tak do prdele když zpívaj o pohodě)je to dokonalá kombinace.
0 0
možnosti

Leniss

4. 11. 2005 16:05
Lucie je už totálně odepsaná...je čas končit
Mně už je to u pr.Lucii sem svého času hodně fandila ale pak mě znechutila to že se z ní stal stroj na prachy,meGalomanský projekt kerý  má koncert jednou za dva roky Teď už uznávám Lucii jen jaká byla ze za začátku,i ta hudby nebyla tak ovlivněná popem A´t se třeba Lucie rozpadne,stejně by o ni zájem stále více klesal.Ať se třeba sejdou za deset let a něco vytvořej,ne jako Lucie ale jako nový projekt.To by bylo asi nejlepší.
0 0
možnosti

pařez

4. 11. 2005 17:15
Re: Lucie je už totálně odepsaná...je čas končit
más pravdu, už jsem jen čekal, až začnou odporně popíkovat jako jejich kolegové z Wanastovek o "nebezpečných vlkodlacích" atd.
0 0
možnosti

Framtišek

4. 11. 2005 15:32
Co to je Lucie?
0 0
možnosti

huhu

4. 11. 2005 15:18
Lucii poslouchám rád
ale Kollerovi asi kape na karbid. Soudím tak dle toho, že má za kamaráda Davida Černého..
0 0
možnosti

kolino

6. 11. 2005 19:06
Re: Lucii poslouchám rád
Neviem, ale asi budes mat pravdu.Koller to uz mozno aj trosku prehana. Proste Lucie bez davida, to uz nebude ono.
0 0
možnosti

daweed

4. 11. 2005 14:41
Lucie is dead!!!
Naposled bylo o Lucii slyset v souvislosti s vyhazovem Dvoraka. Mozna proto, ze v kapele vladla nervozita z toho, ze o takovou sracku uz dneska nikdo nestoji a take proto, ze nemaji koncerty ani je nikdo nechce vydavat, ted vyhodili i Kolera, kterej narozdil od PBCh a Kodyma ma kapelu, ktera hraje, vydava a prodava desky. Kodym s PBCh jsou kokoti a navic krome 3 akordu na kytaru nic neumej.
0 0
možnosti