Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Frida Kahlo, Madonna, babička a trenérka na jednom jevišti. Losers Cirque Company uvádí akrobaticko-taneční představení

Z představení Žena, růže, píseň, kost foto: Jana Lábrová Rabenhauptová

Čtyři ženy, čtyři postavy jako ženské vzory a role ženy v současném světě, která se ještě nikdy v neproměňovala s takovou razancí a rychlostí. Nové celovečerní představení Losers Cirque Company přináší na scénu Fridu Kahlo, Madonnu, babičku a trenérku.
  5:00

Žena, růže, píseň, kost představí čtyři autentické osobnosti - každou zpracovanou v jiném žánru - nonverbálním divadle, tanci, akrobacii a gymnastice.

Každá z aktérek představení Martina Illichová, Kristýna Stránská, Ivona Szantová a Šárka Tětěruková vypráví, co jí v životě inspiruje, co obdivuje, co jí fascinuje. Co jí pomáhá se na své cestě životem zorientovat. Jako svou inspiraci si každá vybrala jednu ikonickou osobnost a tu v choreografii Jindřicha Panského pohybově ztvárnila.

„Bylo strašně zajímavé dávat představení dohromady a rozvíjet ho. Známe se sice všichni dost dlouho, pravidelně spolu vystupujeme a trávíme spolu dost času, ale poznali jsme se zas trochu jinak. Myslím, že každý z nás prostřednictvím té role poznal i kus sebe,“ říká choreograf představení a člen Losers Cirque Company Jindřich Panský. „Doufám, že se v jednotlivých rolích poznají i sami diváci,“ dodává choreograf.

Čtyři osobnosti, které jsou vzorem pro generace po celém světě. Akrobaticko-taneční představení Žena, růže, píseň, kost o ženských vzorech bude mít premiéru 1. prosince na domovské scéně Losers v Divadle BRAVO! a poté se zařadí do stálého programu.

Z představení Žena, růže, píseň, kost

Losers Cirque Company

Skupina Losers Cirque Company má svůj počátek v televizním pořadu Česko Slovensko má talent. Dvojici ve složení Petr Horníček a Zdeněk Moravec se podařilo první ročník talentové soutěže vyhrát. Postupně rozšiřovali svou uměleckou činnost a do paměti diváků se zapsali například bláznivým kabaretem Lidoskop. Později začali vystupovat s dalšími akrobaty a tanečníky a vznikla jejich první inscenace The Loser(s), podle které si začali říkat Losers / Losers Cirque Company. Nyní mají díky spolupráci s vyhlášenými umělci z dalších oborů ve svém repertoáru na deset celovečerních vystoupení, se kterými pravidelně vystupují u nás i v zahraničí. Losers mají na svém kontě i ocenění Herecké asociace, která Petra Horníčka zařadila do nominace na Ceny Thálie za mimořádný výkon v inscenaci EGO. V současné době obnovují tradici Branického divadla, které provozují pod názvem Divadlo BRAVO!

Autor:

Jak správně ochránit děti před úžehem? Omezte nosítka i šátky
Jak správně ochránit děti před úžehem? Omezte nosítka i šátky

Úžeh je přehřátí organismu, ke kterému dochází při nadměrnému vystavení těla přímému slunečnímu záření. Nejčastěji se projevuje malátností, bolestí...