Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Festival Metronome Prague nabídne osm desítek koncertů a novou scénu

Jay Kay, mozek kapely Jamiroquai foto: archiv festival Metronom

Letošní ročník festivalu Metronome Prague, který se koná 22. až 24. června na pražském Výstavišti, nabídne osm desítek koncertů, což je dvakrát více než loňský. Pořadatelé navíc přidali novou scénu Beats For Metronome.
  14:22

Hlavní hvězdou programu 22. června bude formace Jamiroquai, u jejíhož zrodu stál v roce 1992 britský hudebník Jason „Jay“ Kay. Do České republiky se vrátí po čtyřech letech. Pořadatelé opět přichystali tuzemské hudební speciály, které se staly nedílnou součástí hudební nabídky Metronome Prague. Jedním z nich bude projekt Monkey Business Spexial s hosty Danem Bártou, Otou Klempířem a Michaelem Viktoříkem z J.A.R.

„Velkou změnou pro nás je, že máme dvojnásobek vystoupení, než jsme měli v minulých letech. Další radostnou novinkou je spolupráce na scéně Beats For Metronome s festivalem Beats For Love, takže posilujeme noční část festivalu. Areál za poslední tři roky prošel velkým vývojem, takže věřím, že diváci budou příjemně překvapeni,“ prohlásil jeden z pořadatelů Martin Voňka.

V pátek 23. června budou hlavní scény patřit francouzské šansoniérce Zaz, berlínskému elektronickému projektu Moderat a britským rockerům Editors. Koncertní speciály nachystali slovenská zpěvačka Jana Kirschner, rocková kapela Para nebo domácí Zrní. V sobotu 24. června se mimo jiné představí francouzští M83, post-punková skupina White Lies nebo švédská zpěvačka Tove Lo. Na rapové scéně vystoupí například domácí Pio Squad či Supercrooo.

Pořadatelé k již dříve ohlášeným mezinárodním hudebním hvězdám oznámili další jména. Vystoupí rockerka Holly Humberstoneová, neo-soulová zpěvačka a raperka Biig Piig, izraelská zpěvačka Riff Cohenová, španělský producent a dýdžej David Penn nebo americká písničkářka Sir Chloeová.

Z českých interpretů se na Metronome Prague představí Midi lidi s pokračováním koncertního programu písní Miroslava Žbirky, pop rocková kapela The Silver Spoons nebo MYDY v čele se zpěvačkou Žofií Dařbujánovou.

Součástí Metronome Prague bude i doprovodný program pod názvem Metronome Fair. Jeho součástí budou venkovní instalace, filmové produkce a představení aktivit neziskových organizací.

Vstupenky na jsou nyní k dostání od 3 190 korun na tři dny pro dospělého, jednodenní vstupenka vyjde na 2 290 korun. Cena postupně poroste. Pro děti, mládež a zdravotně postižené je připravené zvýhodněné vstupné.

Pražský Metronome v roce 2019:

Autoři: ,