Středa 1. května 2024, Svátek práce
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Myšlenky vedoucí i k diktatuře. Manifest komunistické strany se dočkal komiksové podoby

Manifest komunistické strany od Karla Marxe a Friedricha Engelse, jejichž myšlenky položily základy komunistických diktatur, se dočkal komiksové podoby. Dílo kreslíře britského levicového deníku The Guardian Martina Rowsona vyjde v českém překladu Ladislava Štolla a Viktora Janiše. V prodeji bude od 6. září.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

14. 8. 2019 8:12

největší legrace je že Marx byl spozorován z "kapitalistického vykořisťování". Byl velice bohatý, ale to mu nějak nevadilo. Kázal vodu a pil víno...

0 0
možnosti
PA

13. 8. 2019 15:46

Ano myšlenky velkého myslitele Karla Marxe a jeho věrného druha pokračují i v komiksu a šíří se nezadržitelně celou pokrokovou západní Evropou. Však i soudruh Juncker ocenil tohoto velikána v květnu loňského roku odhalením pomníku v rodišti Karla Marxe.

0 0
možnosti
FB

14. 8. 2019 6:10

Ano Arone, Marx byl velký myslitel s inteligencí vyvoleného národa. Jeho známá slova, že dosud všichni myslitelé jen svět vykládali, že společnost potřebuje změnu, ale to nestačí! Musí se reálně změnit a to revolucí na základě třídní nenávisti! Jeho analýza kapitalismu byla správná, ale ta realizace ideologie marxismu-leninismu měla pro lidstvo na celém světě katastrofájní následky s dosud bezprecedentním počtem desítek miliónů obětí.

0 0
možnosti