Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

‚Na dětských knížkách si nikdy moc nevyděláš, Jo.‘ Harry Potter slaví 20 let

J. K. Rowlingová se právě vracela vlakem z Manchesteru do Londýna, kde strávila víkend marným sháněním bytu. Čerstvá absolventka exeterské univerzity nebyla příliš spokojená se svým tehdejším životem - partnerským vztahem ani krátkodobými zaměstnáními. Její matka trpěla progresivní formou roztroušené sklerózy a její stav se rychle zhoršoval.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

27. 6. 2017 19:02

Ad Krenželok: Chesterton kdysi napsal:

Všudemůžeme vidět, že snění z lidí šílence nedělá. Kritikové jsou mnohem pomatenějšínež básníci.“

A co se náboženství týče, o tom řekl:

„Jakmile člověk přestane věřitv boha, uvěří úplně všemu.“

0 0
možnosti

O. Krenželok

26. 6. 2017 10:04

Považuji fantasy literaturu za nebezpečnou. Protože je podhoubím pro tu náboženskou. Jakékoli pověry a čarování = potlačování racionálního myšlení.

0 0
možnosti

J. Novák 768

26. 6. 2017 10:12

X-D

-

A léčíte se s tím? :-P

0 0
možnosti

P. Skokan

26. 6. 2017 8:23

Je to krasny pribeh (myslim ten zivotni spisovatelky - Harry Potter uz je preci jen spis pro mladsi ctenare podle mne). Na druhou stranu ukazuje jak jen samotne nadani na neco nestaci - verim ze je spoustu pribehu a spisovatelu, kteri pisi taky zajimave pribehy pro deti ale nechytne se to tak jak se chytil Harry Potter :-). Tak je to totiz temer se vsim..... chce to vzdy i tu trochu nahodu (k te pili a snu). Proto ne ze bych byl levicak, ale neprecenuji zasluhovost toho ktereho uspesneho projektu nebo startupu, zivotniho pribehu atd..... je to hodne i o stesti v zivote resp. kombinaci mnoha stastnych okolnosti v kombinaci s pili a umem..... Teto pani to ze srdce preji.

0 0
možnosti

26. 6. 2017 12:16

Naprosto souhlasím. Život je nekonečné množství náhod v kombinaci s racionálním rozhodováním jednotlivce (většinou na základě předchozích zkušeností) a v kombinaci s vrozenou povahou určenou genetickým kódem předků.

0 0
možnosti