Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

V Knize roku bodoval i Emil Hakl a Jiří Padevět

V obnovené anketě Lidových novin s názvem Kniha roku zvítězila pro rok 2013 básnická sbírka Bohdana Chlíbce Zimní dvůr. Kromě básní bodoval v anketě například i Emil Hakl s románem Skutečná událost. "Sžíravá skepse a humor Emila Hakla je unikátní směsí a životabudičem české literatury," říká o knize spisovatelka Markéta Pilátová. Umístil se i Jiří Padevět s historickým bedekrem Průvodce protektorátní Prahou. "Kniha dokumentuje i to, že se tehdy v Praze dalo žít. V něčem to bylo cennější žití než to dnešní," zhodnotil ji spisovatel Miloš Urban.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

15. 12. 2013 16:35
To snad ne!!

""Kniha dokumentuje i to, že se tehdy (za protektorátu) v Praze dalo žít. V něčem to bylo cennější žití než to dnešní," zhodnotil ji spisovatel Miloš Urban.""

-

Kniha musí být zajímavá, ale autorovi by dala moje babička za tenhle výrok pár facek. To muselo být krásné - nebylo maso, nebyl cukr, sousedi se odváželi do koncentráků, pro rodiny z pohraničí nebyla práce a nezřídka končily na ulici, zničeho nic se ve dne v noci na ulicích zatýkalo nebo střílelo (babička bydlela na Karlově náměstí a vězte, že dobývání atentátníků z kostela nebyla taková romantika, jak to popisují dnešní knihy), do toho se Vám klidně ztratila celá sousedovic rodina a už je nikdo nikdy neviděl.. To muselo být vskutku úžasně "cenné žití".

-

Doufám, že je to vydržené z kontextu, jinak by ze sebe autor udělal pěkného blbce.

0 0
možnosti