Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

OBRAZEM: Pulp a Moby obrátili Pohodu naruby

Kultura

  15:00
Pohoda skončila. Na letišti v Trenčíně převládalo slunečné a horké počasí. Ještě do většího varu však dostal publikum koncert amerického hudebníka Mobyho. Také Pulp a Portishead naservírovali skvělou show. Podívejte se na fotografie z největšího slovenského festivalu.

„Chce někdo tancovat? Chcete opravdu tancovat?“ zeptal se frontman PULP Jarvis Cocker nedočkavého publika, a v zápětí kapela zahrála jeden ze svých nejznámějších hitů Disco 2000. foto: Tomáš Bláha

Letošní kapacita festivalu byla omezena na 30 tisíc návštěvníků, přesto již před dvěma týdny před startem akce byly veškeré vstupenky v předprodejích vyprodané a nešlo je sehnat ani na místě.
Největší slovenský hudební festival Pohoda. Letošní kapacita festivalu byla omezena na 'pouhých' 30 tisíc návštěvníků, přesto již před dvěma týdny byly veškeré vstupenky v předprodejích vyprodány

Není se čemu divit, letošní ročník se bezesporu zařadí mezi jedny z nejlepších akcí tohoto léta. Návštěvníky Pohody čekaly hudební bonbónky v podobě Mobyho, Portishead, Lamb, Beirut, Hidden Orchestra nebo britských Pulp. Z českých interpretů tu byl k vidění Dan Bárta s Illustraosphere, Pragounion nebo WWW a mnoho dalších. Celkem se na osmi pódiích vystřídalo 200 účinkujících.

Na letišti v Trenčíně převládalo slunečné a horké počasí

Přesně ve čtvrtek o půlnoci začal své vystoupení jeden z největších mágů současné elektronické hudby Moby.

Přesně o půlnoci začal své vystoupení jeden z největších mágů současné elektronické hudby MOBY. Po prvních třech hitovkách si američan absolutně podmanil publikum.

Po prvních třech hitovkách si američan absolutně podmanil publikum, a za sborového zpěvu jednoho z refrénů "We Are All Made of Stars" se tisíce fanoušků dostalo do tanečního varu.

Moby vystoupil s osmičlenou kapelou a naservíroval publiku ty nejznámější hity, ve kterých zazněla i jedna novinka z posledního alba Destroyed

Moby vystoupil s osmičlenou kapelou a naservíroval publiku ty nejznámější hity, ve kterých zazněla i jedna novinka z posledního alba Destroyed, vydaného letos v květnu.

Na Mobyho show vystoupila i zpěvačka Joy Malcomová

Na tiskové konferenci, která se konala před vystoupením Moby vysvětlil, proč zahraje pouze jeden kousek z alba Destroyed: "Moje nové album je tiché a experimentální a těžko se hraje naživo, proto z něj zahraju jen jednu píseň".

Moby na tiskové konferenci vysvětlil, proč zahraje pouze jednu píseň z alba Destroyed: „Moje nové album je tiché a experimentální a těžko se hraje naživo, proto z něj zahraju jen jednu píseň“.

"Chce někdo tancovat? Chcete opravdu tancovat?" zeptal se frontman PULP Jarvis Cocker nedočkavého publika, a v zápětí kapela zahrála jeden ze svých nejznámějších hitů Disco 2000.

PULP předvedli neuvěřitelnou show a Jarvis Cocker během koncertu stále vykřikoval lámanou slovenštinou „chceme být takový jako Vy, chceme být obyčejní lidé!“
Za doprovodu laserové projekce a mega obrazovek začal jeden z největších taháků letošní Pohody.

PULP předvedli neuvěřitelnou show a Jarvis Cocker během koncertu stále vykřikoval lámanou slovenštinou "Chceme být takový jako Vy, chceme být obyčejní lidé!". Silný emotivní zážitek zakončili PULP písní Common People za doprovodu houslisty z kapely Deus, která odehrála svůj koncert právě před PULP.

Nezapomeňte ani na další letní festivaly

Klára Vytisková a Toxique

Lidovky.cz pro vás připravily speciální nabídku letních festivalů. Podívejte se na přehlednou časovou osu se základními informacemi o akcích v Česku.

Více informací najdete ZDE.


Zpěvačka Beth Gibbonsová z britské kapely Portishead na festivalu Pohoda

Britská kapela Portishead vystoupila poslední večer letošního 15. ročníku Pohody. Publiku naservírovala hity jako Roads či Sour Times. A dočkala se za to bouřlivého potlesku.

Autoři:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...