Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Pan radní nás musí trochu nenávidět

Politici námi dnes pohrdají. Jako bolševici, kritizuje textař a básník a ředitel Semaforu Jiří Suchý pražské zastupitele i primátora. Divadlo, v němž působí, patří mezi ty, kterým hrozí kvůli novému grantovému systému zánik.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

herdekbabka

7. 6. 2008 19:27
mno, já to napíši trošku jinak - ty dotace jsou placeny

odváděny z odváděných daní nás všech a i když chápu , že udržování tří rodin /jednu v zámoří a dvě zde/ pana Kratochvíla je finančně náročné - nevím proč bychom na to měli přispívat. Je to jeho věc a nikdo jej nenutí aby dííívadlo provozoval. Může si přece najít takovou práci která by mu na jeho finančně náročný způsob života přispívala. Koneckonců - doba muzikálů už odchází - holt je to život.....

0 0
možnosti

alex585

6. 6. 2008 20:09
...sex na palube lietadla...

letuska a pasazier na toaletách...to je sila...teda...!!!

http://www.stream.cz/video/7/89878-sex-s-letuskou-na-palube" target="_blank" rel="nofollow">http://www.stream.cz/video/7/89878-sex-s-letuskou-na-palube

0 0
možnosti

vobora

6. 6. 2008 11:48
divadelni prazdniny

mozna nezbyde, nez zrusit divadelni prazdniny. Mimochodem, existuji prece oblasti kultury, jako je treba moderni a rockova hudba, ktere nejsou ze strany statu podporovany nijak. A troufam si tvrdit, ze jsou navstevovanejsi a oblibenejsi, nez rada dotovanych divadel. Proc jeden ano a druhy ne??

0 0
možnosti

komedie

5. 6. 2008 15:10
šrajtofle v ohrožení

nejvíce vzývají hodnoty demokracie a mluví o jejich ohrožení, když hrozí nebezpečí jejich peněžence a kdosi ohrožuje jejich tučné prebendy.

Demonstrace proti pražskému radnímu Milanu Richterovi je toho jasným příkladem. Následná hrubá neslušnost a výtržnictví na půdě zastupitelstva je ukázkou kultury hospody IV. cenové skupiny a nikoliv jednání kulturních a vzdělaných lidí a jako takové zde nemělo co pohledávat. Lze dát jedině za pravdu primátorovi Pavlu Bémovi a jeho reakci popsat v duchu hesla na hrubý pytel hrubou záplatu. Všeobecně platí zákon, že mezi naší uměleckou „elitou“ existuje největší koncentrace úplatných a prodejných služebníků, análních speleologů, kariéristů a jiných neskrupulózních lotrů na jeden metr čtvereční. Rv

0 0
možnosti

VvV

5. 6. 2008 15:08
co volil i má

Na co si můžou někteří umělci stěžovat - když volili a podporovali přece ODS!

0 0
možnosti

Bruno Banani

5. 6. 2008 13:24
Co si to ten floutek dovoluje?

Jestlipak by si pan Richter na sebe vydělal, kdyby nebyl placen z našich daní, a musel by se poctivě živit. Každopádně by ani tak nikoho nepotěšil.

0 0
možnosti

a. šebek

5. 6. 2008 12:42
Natahovat ruku - jak je to nedůstojné.

Pane Suchý - tak jako řada jiných lidí zde:

1/Vystál jsem hodně front do Semaforu (včetně Š+G a J.Dvořáka pochopitelně - ty jste ale po revoluci vyhnal a boží spravedlnost Vás potrestala).

2/Jedno z nějvětších umění je UMĚNÍ ODEJÍT.

3/Nikdo Vám nebrání, abyste psa a tvořil. ZA SVÉ! Pokud to nikdo nebude chtít, tak do šuplíku.

4/Můžete také s Molavcovou objíždět republiku, opět za své. Hlavně tam, kde ještě neznají novou náplň značky SemaforRv.

0 0
možnosti

Bruno Banani

5. 6. 2008 13:15
Re: Natahovat ruku - jak je to nedůstojné.

Vzhledem k tomu, že pan Dvořák byl agentem Stb a donášel na ostatní herce, tak se nedivím, proč se s ním pan Suchý rozloučil.

0 0
možnosti

exulant

4. 6. 2008 23:59
jak je na tom treba Narodni Divadlo?

Tady se vsechno hrne na hlavu pana Sucheho, zrejme proto ze se hlasite ozval a je zcela urcite ten nejznamejsi z postizenych. Pokud vim, tech postizenych divadel je cela rada. Ale zajimalo by mne, jestli je schopno se treba bez jakekoli podpory uzivit treba Narodni Divadlo vcetne Stavovskeho, a kolik delaji prime a neprime dotace drzet je v provozu. Pokud vim, na kulturu jsou dotace v celem kulturnim svete, patrne spis vic ze soukromych zdroju nez verejnych. Ale je treba si uvedomit, ze v kapitalizmu je daleko vic bohatych a filantropu nez v zemi kde 40 let budovali socializmus. A je vseobecne znamo, ze par prvnich generaci zbohatliku jsou kulturni barbari, az teprve s casem dochazi u lidi respekt ke kumstu a timpadem ochota davat na to penize. A nez k tomu dojde - je to holt na nekom jinem, nechce-li spolecnost skoncit na kulturni pousti. 

0 0
možnosti