Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Piráti z Karibiku už jedině bez Deppa. Společnost Disney podle nových informací herce už nechce

Piráti z Karibiku: na vlnách podivna (Johnny Depp). foto: Reprofoto

LOS ANGELES - Zpráva zveřejněná magazínem The Hollywood Reporter naznačuje, že společnost Disney je ostře proti návratu Johnnyho Deppa do role Jacka Sparrowa. To i v případě, kdyby šlo jen o malou roli. Depp minulý měsíc prohrál soudní spor s britským bulvárním magazínem, jenž ho nazval „mlátičem žen“.
  9:00

Postava kapitána Jacka Sparrowa byla bezesporu jednou z životních rolí herce Johnnyho Deppa. U fanoušků a kritiků s ní měl takový úspěch, že si vysloužil nominaci na Oscara a hlavní roli hned v pěti filmech akční ságy Piráti z Karibiku. Tomu je ale konec.

Snímek Piráti z Karibiku. Salazarova Pomsta.
Snímek Piráti z Karibiku. Salazarova Pomsta.

Zpráva získaná magazínem The Hollywood Reporter naznačuje, že studio Disney snahu o další pirátský film s Deppem bojkotuje. Producent Jerry Bruckenheimer přitom trval na tom, že ho do pokračování chce, i kdyby jen v malé roli. Disney místo toho chystá pokračování s ženskou hrdinkou, kterou by měla ztvárnit australská herečka Margot Robbieová (Já, Tonya, Sebevražedný oddíl). 

Společnost Disney přitom ještě v roce 2015 Deppa označovala za jednu ze svých největších hereckých hvězd. Herec měl nicméně poslední roky problémy. Kromě provalené závislosti na alkoholu a drogách se herec potýkal hned s několika soudními spory.

Jako poslední „hřebíček do rakve“ herecké kariéry Depp začátkem listopadu prohrál u soudu tahanici s britským bulvárním deníkem, jenž ho v článcích pokrývajících jeho bouřlivé manželství s herečkou Amber Heardovou nazval „mlátičem žen“. Soudce dal za pravdu deníku a rozhodl, že se omlouvat nemusí. Tento verdikt stál Deppa například i roli černokněžníka Grindelwalda v sáze Fantastická zvířata. Studio Warner Bros herce poprosilo, aby se dobrovolně své role vzdal, což Depp učinil. 

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...