Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

SOUTĚŽ: Vyhrajte knihu Plantlovers - Neviditelná botanika městského prostředí

Kultura

  14:00
Kniha Plantlovers - Neviditelná botanika městského prostředí mapuje současný fenomén pokojových rostlin v kontextu aktivit pražské iniciativy Haenke. Zasazuje ho do širších společenských, kulturních a ekonomických souvislostí ve snaze změnit zažité představy o rostlinách - doma i ve veřejném prostoru. Doprovází ji dokumentární fotografie Vojtěcha Veškrny, vítěze loňského ročníku cen Czech Grand Design, v unikátním grafickém zpracování typografky Jolany Sýkorové.

Plantlovers - Neviditelná botanika městského prostředí foto: Haenke

To vše doplňují rozhovory se zahraničními autory, kurátory a zahradníky jako je britská novinářka Alice Vincent, historička designu Penny Sparke, francouzské designerské studio d-o-t-s nebo módní návrhářka Tereza Rosalie Kladošová.

A jak knihu vyhrát? Stačí odpovědět na jednoduchou otázku: Ve kterém roce kniha Plantlovers - Neviditelná botanika městského prostředí vyšla? Své odpovědi posílejte do neděle 11. února. Ze správných vybereme vítěze.

Plantlovers - Neviditelná botanika městského prostředí

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...