Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Po 'albu hříchů' přichází Tori Amos s nahrávkou vánočních koled

Kultura

  15:07
PRAHA - I když zpěvačka Tori Amos letos již jednou zazářila díky desce Abnormally Attracted to Sin, kterou vydala na jaře, rozhodla se v tomto roce potěšit fanoušky ještě jedním albem a vydala svou první desku věnovanou zimě.

Tori Amos: Midwinter Graces foto: Reprofoto

Album, které přináší dvanáct písní, nese název Midwinter Graces a z větší části obsahuje klasické vánoční koledy. To, že se však nejedná pouze o album věnované Vánocům, ale spíše celé zimě, potvrzuje sama zpěvačka. Tori na desku totiž zařadila i pět kousků se zimní tématikou, které sama napsala. Kromě toho dala některým klasickým koledám i vlastní text.

Natáčení alba vzniklo za doprovodu osvědčených spolupracovníků, tedy kytaristy Maca Aladdina, bubeníka Matta Chamberlaina a baskytaristy Jona Evanse. Nevšedního aranžmá zimních a vánočních písní se ujal John Philip Shenal.

Náročnější fanoušky patrně potěší, že desku vychází i v limitované verzi se dvěma bonusovými skladbami a přiloženým DVD, na kterém Tori v exkluzivním rozhovoru mimo jiné vysvětluje, co jí vůbec k natočení zimní desky vedlo.

Autoři:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.