Středa 1. května 2024, Svátek práce
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Pohořel u kritiků, diváci ho milují. Proč se středoevropský Zaklínač těžko prosazuje v Americe

Posledním televizním seriálem, který zacloumal žebříčky sledovanosti, byl Zaklínač od streamovací služby Netflix. Pro nás je zajímavý zejména tím, že stojí na literární předloze výsostně slovanského a výsostně postkomunistického autora – Poláka Andrzeje Sapkowského. A v něčem zcela rozdílné vnímání mezi Středoevropany a Severoameričany se na přijetí série okamžitě podepsalo.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MF

M70a50t26ě23j 95F23i52l95i65p

23. 1. 2020 13:42

Výborný článek, přečetl jsem ho jedním dechem a chechtám se u PC od ucha k uchu. Děkuji. R^

0 0
možnosti
AK

Alda82

22. 1. 2020 19:28

Díky za skvělý článek a poctivou práci s předlohou, seriálem i souvislostmi. Ano, dnes jsou v kurzu rychlé a krátké formáty, ale někdy stojí za to se něčím zabývat do hloubky. A v tom je svět Zaklínače krásný. R^

0 0
možnosti
JM

Sapkowského mám přečteného od A do Z, takže seriálu jsem rozuměl a líbil se mi převelice. Recenze je výborná. To, že USA kritici (Amerika není pouze USA) tomuto seriálu nerozumí a nechtějí rozumět je jejich problém. Jen ukazují vlastní omezenost.

0 0
možnosti
KO

Díky za článek. Hodnotit něco co neznám a první část série byla pro neznalé hodně matoucí, je těžké, ale 5 si rozhodně nezaslouží. Jak bylo psáno v článku, Američan nikdy nemůže pochopit Slovanskou historii, mentalitu. Nedávno jsem viděl 5 lidí (Amerika, Německo, Mexiko, Indie, poslední nevím) jak hodnotí naše pohádky a kdybych byl u kamery, kromě jednoho by každej dostal facku, takhle hanit S čerty nejsou žerty, Sůl nad zlato nebo Popelku, ale je pravda že třeba Indické filmy jsou pro Evropana většinou taky nestravitelné.

0 0
možnosti
JS

Super článek, děkuji!

0 0
možnosti