Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Přichází první singl z alba Kapitán Láska. Co tak najednou?

Kultura

  17:58
PRAHA - James Cole a jeho druhé sólové album, Kapitán Láska. Jeho prvotina (2002) způsobila na rapové scéně pozdvižení - odvážné postupy nepadly v konformním prostředí na živnou půdu. Jeho tažení pokračovalo přes kontroverzní desky SuperCrooo až k úspěšnému projektu Orikoule.

James Cole foto: Dany Peschl / BiggBoss

Nahromaděný kredit kvalitního svobodomyslného interpreta a textaře nyní používá k tomu, aby šířil zcela nový druh vibrací, které mají přesáhnout malý a konformně zakódovaný svět rapu. K jejich hudební realizaci přizval Jaromíra Helešice, který stojí za velkou částí zvukového materiálu a zvukového alchymistu Rista, který s Jamesem velmi úzce spolupracuje již od zlomového alba SuperCrooo - Toxic Funk (2004). Společně vytvořili 13 skladeb, které vyjdou 5. října na Bigg Boss labelu.

"James Cole je vůl. Teď je tu... kapitán."


Co tak najednou? je první oficiální singl z nového alba a šíří otázku - kdo je Kapitán Láska? James Cole říká : „Rád bych se vyhnul přesným popisům a definicím. Kapitán jsem samozřejmě já, ale jenom určitá moje část, někdy mě přesahuje a já mu pouze sloužím, jako vyššímu principu. Toto album je pokus o vnesení nového obsahu do pojmu Láska, který je vláčen výkaly lživé povrchní hudby po desítky let. Je to Óda na svobodu, na krásné chvíle, kdy se s vámi nikdo nesnaží manipulovat.“

Autoři: