Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

RECENZE: Pragmatický cynismus. Jak dopadl televizní portrét Michala Davida

Narozeninový portrét Michala Davida zpřítomňuje pragmatický cynismus pozdního socialismu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JU

J38a41n 97U36r50b75a83n

23. 3. 2021 15:00

Gott, David, Vondrackova... a mnoho dalsich... jen delali svou praci... a delali ji dobre. Tak jako mnoho zedniku, soustruzniku, lekaru, projektantu.... Jestli to stoji za oslavny porad? To nevim. Jeho fanouskum se to asi libilo, ja se nedival. Hegerku jsem mel vzdy radsi, nez ty ktere jsem jmenoval vyse. U jinych to treba bylo naopak - no a co.

0 0
možnosti
JL

Mě 55, za komoušů jsme Davida moc ani nevnímali, byl někde vedle dechovky a Zagorky.... my poslouchali Pink Floyd, Zeppeliny, Párply, Jethro Tull, Pražský výběr, Kryla, Semelku, třeba i Jandu s olympikem (jen něco)... a stovky dalších ... nějaký "děcka ráje" a bolševický privilegovaný ulízánek David nám byl u zadele... ;-D

0 0
možnosti
JN

Lidi, nečilte se! Ten článek je "recenze"! A recenzenti mají v popisu práce kritizovat a cupovat. Asi takto: Když je to baví, tak ať si poslouží. Já jsem toho názoru, že David je muzikant, jak má být. Dělal a dělá muziku, kterou lidi chtěli a chtějí poslouchat, tedy něco, co by dělalo hodně muzikantů, kdyby to uměli. Ono totiž čím více autorovu muziku lidí poslouchá, tak tím více ten autor vydělá peněz. K čemu by bylo auto, které je sice skvělé po stránce motorické a vůbec technické, ale lidem se nelíbí, tudíž si ho nekoupí? Mimochodem, recenzent tak nějak zapomněl zmínit, že Davidovy muzikály patří mezi publikem k nejoblíbenějším a nejnavštěvovanějším. To se ale zřejmě do obrazu, který měl recenzent v úmyslu o Davidovi "namalovat", nehodí, že?

0 0
možnosti
JC

Michal David si nemusí nic dokazovat byl a je úspěšný hudebník . Za vše mluví jeho popularita mezi lidmi a počet prodaných nosičů. A žvásty o tom co prý měl dělat za socialismu jej opravdu nemusí zajímat, prostě 30 let staré věci dnes už nikoho kromě zapšklých kritiků a jeho neúspěšných konkurentů už nezajímají nikoho. Nejsem jeho fanda a on i jeho muzika jsou mi je mi osobně zcela lhostejné , jen si říkám že jen chudáci se stále rýpou v minulosti ve snaze řešit něco co už dnes je zcela pasé.

0 0
možnosti
MK

Pragmatický cynismus byl typický pro hokejisty, kteří odporně kolaborantsky vyhráli MS v roce 1977, roce Charty !!, Pak ještě 4 x druzí, 1x třetí a toto smutné období korunovali vítězstvím i v roce 1985.

0 0
možnosti
Foto

Michal David je hnisavej vřed český kultury.

0 0
možnosti
JN

Zato ty jsi národní umělec, Bořku. Uvědom se trošku .. :-)

0 0
možnosti
JS

J80i51r60i 61S28l62a50v54i32k

22. 3. 2021 16:09

Pustil jsem si video k clanku, kde Michal David vzpomina na autonehodu sveho synovce. Uz se omluvil rodine zabiteho ridice a silnicarum, ze spatne znaci vjezd na dalnici po tom, co pitva prokazala, ze jeho milovany synovec jel po mejdanu nad ranem zfetovanej a vozralej? Kdyz rika "Mejdany mám rád, hlavně když končí k ránu", tak mel na mysli prave tento incident?

0 0
možnosti
JK

To sú neskutočné slniečkárske žvásty. Chcel som čosi napísať, ale škoda na také bludy ničiť klávesnicu...

0 0
možnosti
MS

Vždyť má pravdu.

0 0
možnosti
JR

Ač jsem původně to nechtěl ani vidět, sledoval jsem nakonec celý pořad docela se zájmem. Je tam vidět, že to hlavně v mládí neměl vůbec jednoduché (jiná země, jiný jazyk,...), že byl neskutečně talentovaný a hlavně velmi pracovitý. V dospělosti, se mu také starosti nevyhýbaly!!! A jestli se z někoho line jenom závist, že on něco dokázal, klasické čecháčkovství, tak u mne je David frajer. Nejsem fanouškem jeho muziky, jsem jen na folk, ale jestli je někdo dobrý muzikant - tak je to David!

0 0
možnosti
Foto

Jen a pouze? On tak, váš komentář, vyznívá.

0 0
možnosti
PH

Ani jsem nevedel, ze tento delnik hudby, delal do jazzu. Ovsem ty jeho songy mi prisly dost mimo. Kdyz to porovnam treba s Iron Maidenem nebo Slayerem v te dobe... to je uplne mimo.

0 0
možnosti
Foto

No, tak zrovna Slayer byl taky pěkný hnůj.

0 0
možnosti