Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Rigoletto je temný, ale také fascinující, myslí si režisérka Verdiho opery Barbora Horáková Joly

Jedna z novinek Státní opery, která se podařila nastudovat i navzdory pandemii covidu, je Verdiho Rigoletto. Premiéru uvádí v sobotu ČT art.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J95a22n 77P16u17d91i21l

31. 1. 2021 12:47

Operu jsem viděl za svůj život na třech kontinentech nejméně 15 x a nikdy jsem neměl dost. Ale to co jsem viděl (scéna, kostýmy) včera na TV ART byla vrcholná dekadence. Nebýt té krásné a nezapomenutelné hudby tak bych se na to nemohl vůbec dívat, byl to paskvil a hostující režisérku bych poslal obratem zpět do Švýcar. Chudák Maestro Verdi se musí v hrobě obracet, je to paskvil, hnus fialovej, vrchol nevkusu.RvRvRv

0 0
možnosti

S chutí jsem si večer Rigolleto zapnul, ale stačil jeden pohled na scénu a program jsem přepnul. Ne, děkuji, ale auto ne jevišti už při předehře nemusím. Je to hnus, chudák Verdi.

0 0
možnosti
AM

Naprosto s vámi souhlasím, mne to posunulo až - řekla bych k urážce, uráží mne taková scéna při tak nádherné hudbě a příběhu. Příběhu, který se podle mne neodehrává v době kdy jezdila stará Škoda 1203, to jsem naprosto nepochopila proč zrovna má být na scéně takové auto. A nejen scéna, ale kostýmy, to byl přímo děs. Když tak to už opravdu raději operu bez jakékoliv scény, kterou taky sem tam hrají.

0 0
možnosti
MH

Doufám, že během tohoto představení nebude po scéně pobíhat chlap v šaškovské noční čepici a v podvlíkačkách, jako před vánocemi během představení Čajkovského baletu Louskáček.

0 0
možnosti