Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Robbie Williams se vrací do Prahy. Příští rok vystoupí pod širým nebem

Kultura

  16:28aktualizováno  17:23
LONDÝN - Anglický zpěvák Robbie Williams oznámil své netrpělivě očekávané turné. Při něm v roce 2017 odehraje jeden koncert také v Praze. 19. srpna 2017 vystoupí na letišti v Letňanech. Oficiální předprodej vstupenek bude zahájen 11. listopadu 2016 v 11 hodin. Za jeden lístek zaplatí diváci od 1590 do 3990 Kč.

Robbie Williams bavil královnu a její rodinu

Celá koncertní šňůra odstartuje 2. června 2017 na Etihad Stadium v Manchesteru. Jako speciální hosté jsou na všech koncertech potvrzeni legendární Erasure, britská synthpopová hudební skupina. Zpěváci postupně navštíví vybraná evropská města, ve kterých odehrají devětadvacet koncertů.

Robbie Williams vystoupí v Praze.

Robbie vystoupí také na speciální jednorázové akci v londýnském klubu Troxy, kde oslaví předání prestižní ceny BRITs Icon Award. Toto ocenění je nejvyšší poctou, kterou udělují BRIT Awards. V minulosti ji obdrželi pouze Elton John a David Bowie. Je udělována pouze umělcům, které jejich skládání, nahrávání a koncertování zařadilo na samotný hudební vrchol s trvalým dopadem na britskou kulturu.

Williams získal více cen Brit Awards než kterýkoliv jiný umělec (celkem 17) a šest z jeho alb se objevuje v první stovce nejprodávanějších desek v historii Velké Británie. Navíc se zapsal i do Guinnessovy knihy rekordů, kdy se v roce 2006 během jediného dne prodalo více než 1,6 milionu lístků na jeho koncertní turné. Celebritou se stal už na začátku 90. let jako člen chlapecké kapely Take That.

V České republice zpěvák naposledy vystoupil před dvěma lety. Ve vyprodané pražské O2 areně předvedl zcela odlišný repertoár - představil šest písní z nového jazzově laděného alba Swings Both Ways a množství předělávek slavných evergreenů z dílny Franka Sinatry nebo Duke Ellingtona. V závěru zazněl jeho velký sólový hit Angels. Pestrému show aplaudovalo podle pořadatelů 16 000 diváků.

Autoři: ,