Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Skeptik tváří v tvář zázraku

Z pověření Václava Havla se Michael Kocáb (52) kdysi setkal s malou věštkyní. Dodnes neví, co si o ní má myslet. S Jakubem Horákem hovořil nejen o jasnovidcích, ale i o řadě jiných otázek minulosti a budoucnosti, které jsou černobílé jen na první pohled.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pavel

18. 7. 2007 23:53
Ta malá holka věštkyně

Jestli dobře počítám, tak ta holka je narozena v roce 1975. Kde je jí konec, když byla tak dobrá ??? Michale opravdu to nevíš ???

0 0
možnosti

František

16. 7. 2007 10:16
No jo, zpěvačka Zlatuška...

ta nevlézt dědkovi Kocábovi do postele, tak je ve Výběru maximálně jako druhořadá vokalistka... teď už je z ní členka nové kapely PV 2, čili vytunelovaného Výběru...

0 0
možnosti

JoJo

16. 7. 2007 9:34
Půvabné

Shledávám půvabným, jak se do rozhovoru zlehounka vešla i propagace Z. Kinské o kterou (nebýt jejího vztahu s M.Kocábem) není nikde zájem. Skutečně půvabné :)))

0 0
možnosti

Observer

15. 7. 2007 16:39
Soud údajně neprokázal,

že Kocáb s Kratochvílem věděli, že jejich podíly byly vyplaceny z majetku fondu TREND ... a to seděli ve správní radě... :-/ ;-€;-€(Y)

0 0
možnosti

obcan CR atd

15. 7. 2007 16:04
tak pan Kocab zase potrebuje (s medii vzajemne vyhodnou) publicitu? Jeho IPF, Trend, plus buhvi jak to bylo s jeho zenitbou s obcankou USA, jezdeni tam za tuheho komunismu

Od Sametu jen krmi gojimy svymi zvasty, jako jiny negojim, Kraus (co totalne ukradl Jay Leno show a prodava ho jako Uvolnete se) sveho synka, Kocab tlaci svoji dcerku.

Uzasne. Obdivuhodne. Inspirujici. Zaslouzi si, jako kazdy smirak vsechny koncesionarske poplatky CT a radia, kazdou kacky za CD, konzert, atd. Mame to, narod bezvercu, skutecne "pastyre duse". Dekuji, nechci. Ne za me penize, za muj cas.

Pane Kocabe, dekujeme, odejdete, budte uz, probuh, soukroma osoba. Dokazete to?

0 0
možnosti

know how

15. 7. 2007 16:23
Kocáb? Mizerný rocker, mizerný poradce, mizerný vyháněč vojsk, výborný tunelář TRENDu, neplatič faktur, podvodník m.j. d domy na Janáčkově nábřeží, potřebuje publicitu, pro sebe, rockovou DCERKU?

Souhlas: Viz treba jak podvodne ziskal od statu obr-barak na luxusnim JANACKOVE NABREZI v Praze 5, Smichove:

Autor: obcan CR atd IP: 193.165.13.xxx Datum: 15.07.2007 16:19

Jako elita za komunismu, jako v Prognostaku Klaus s exagentem KGB (za refusenika, dnes ministra izraelske vlady, Saranskeho na prani samotneho soudruha Gorbyho v Zehlendorf Brucke v Berline vyhandlovanym) Karlem Koechlerem (alibisticke PR ted u negojima Krause (na od Jay Leno Show totalne okopirovanem) Uvolnete se, Kocab diky povoleni komunistickeho rezimu (pres vojenskou povinnost, ktera zarazila jine) smel se ozenit do USA, navstevovat USA, po plysaku mekl znacny naskok oproti bulikum doma. Jako Viktor Lederman (Kozeny) a spol.

Ta skazka se 14-tiletou vestkymi z venkova u Prahy, jako kdyz Nancy Reagan naslouchala kartarce. Jinak dobry uhybny manevr od skutecnych problemu (nejen TREND). Ano, pan Kocab potrebuje publicitu (treba i pro dceru, aby jmeno Kocab nezapadlo) a zoufalky tisk potrebuje k odbytu "celebritu". tak, gojimove, tady mate lacinou krmi.

A holoto, spokojene pritom mlaskat, chvalit jak smirak, oportunista je vlastene moudry clovek, jak vam pomaha hledat odpovedi na otazky smyslu zivota. Dekuji, nechci. Pene Kocab, Buh vam nakazuje: uz proboha budete jen a jen soukromou osobou. Dokazete to? Odolat pokuseni?

0 0
možnosti

Lucie

15. 7. 2007 12:47
Zpevacka.....???

Tu kocabovu tzv."zpevacku"znam primo osobne. je to vic jak poulicni slapka a da kazdymu,u koho vi,ze se ji "pres postel" povede ona super kariera...... chudinka....... Jen bohuzel takovych spickovych prostitutek je nejen v CR vic jak dost a navic jsou medii naprosto obdivovany!!!

Fuj tajfl!!!

0 0
možnosti

vobora

16. 7. 2007 7:43
Re: Zpevacka.....???

vyhledem k tomu, ze siris informaci, kterou lze jen tezko overit : fuj tajbl !!!! Nechapu, co te muze vest k tomu napsat takovy prispevek. Je mi te lito

0 0
možnosti

Jane

15. 7. 2007 12:29
FUJ

tak takhle to teda bylo ... R^

0 0
možnosti

teta

15. 7. 2007 10:45
Taky jsem podlehla Trendu tehdy módnímu...

Ale pana Kocába si vážím za jeho práci v polistopadové politice. A za to, že poměrně rychle odsunul z Čech Ruská vojska.

P.S. Tomu co se dělo malé věštkyni se říká posedlost a s Bohem to nemá nic společného.

Jestli ještě žije, měla by nejspíš vyhledat duchovní pomoc.

0 0
možnosti

honza

15. 7. 2007 16:23
Re: Taky jsem podlehla Trendu tehdy módnímu...

Tak to ti, tetko, není pomoci. Až zase něco našetříš, zeptej se mne, kam máš investovat.

0 0
možnosti

div

15. 7. 2007 9:36
cenzura

všimla jsem si, že propagace festivalu ostrava of colors je všude a přitom je tam 14 tisíc lidí.

zatímco masters of rock, kde je jednou tolik lidí, nějak vázne.

holt v ostravě hrají cikání a to se smí, zatímco ve vizovicích je bigbít.

http://www.mastersofrock.cz/www/index.php?view=17" target="_blank" rel="nofollow">http://www.mastersofrock.cz/www/index.php?view=17

0 0
možnosti

Iva

15. 7. 2007 8:11
TREND 1

První velkou reklamní kampaň založenou na prezentaci svých osob rozjeli začátkem roku 1991 zakladatelé investičního fondu Trend - hudebníci Michael Kocáb a Martin Kratochvíl. Zvláště Kocáb byl v té době velkou mediální hvězdou, protože jako poslanec zasedal v komisi pro odchod sovětských vojsk a byla mu přičítána hlavní zásluha na rychlém odchodu Sovětské armády z někdejšího Československa. V prvních inzerátech na svůj fond sám Kocáb řekl: "To, že s Martinem Kratochvílem představujeme ,známé tváře`, znamená, že dáváme kromě kapitálu svých firem jako vklad do VIF Trend svou pověst, a jak doufám, tak i záruku, že nechceme hazardovat." Možná i z toho důvodu se jim rozhodlo svěřit svou kupónovou knížku přes sto tisíc občanů. V srpnu 1995 oba fond Trend prodali (přesněji řečeno, investiční společnost Trend, která fond spravovala) poměrně neznámé Královéhradecké brokerské společnosti v čele s Miroslavem Hálkem. Transakce se pohybovala kolem tří set miliónů korun a čistý zisk pro Michaela Kocába činil zhruba 36 miliónů korun. Oba podnikatelé ještě několik týdnů zůstali v čele představenstva a později jako jeho řadoví členové. Koncem listopadu 1995 se rozhodli rezignovat definitivně a v novinách se objevily jejich fotografie se sdělením: "Po důkladné úvaze jsme se rozhodli opustit místa v představenstvu fondu a jeho správu předat renomované a ministerstvem financí licencované brokerské firmě.

0 0
možnosti

Iva

15. 7. 2007 8:11
TREND 2

Doufáme, že jsme nezklamali vaši důvěru, a přejeme vám mnoho úspěchů v kolektivním investování." Nicméně v té době už noví správcové na své firmy nenávratně pře vedli stovky miliónů korun. V červenci 1996, kdy ministerstvo financí zablokovalo obchodování s akciemi Trendu, chybělo v portfoliu zhruba 1,3 miliardy korun, což znamenalo jeden z největších případů devadesátých let. Celá causa čítající tisíce stran nebyla dodnes dovedena k soudu - hlavní vyšetřovatel z Hradce Králové nejdříve spáchal sebevraždu a dozorující státní zástupce byl odvolán pro podezření z korupce, které ovšem působilo jako past, do níž ho vlákali jeho odpůrci. Michael Kocáb pak zhruba třicet miliónů korun z fondu Trend vložil do nadace, z jejíchž úroků se dnes financuje politicko-kulturní časopis Literární noviny, a drobným akcionářům zbyly jen oči pro pláč, jak zněl známý reklamní slogan oněch let.

0 0
možnosti