Středa 1. května 2024, Svátek práce
130 let

Lidovky.cz

Zemřela slovenská zpěvačka Haščáková z pěveckého dua MC Erik & Barbara

Kultura

  14:33
Ve věku 43 let zemřela na Floridě slovenská zpěvačka Barbara Haščáková z pěveckého dua MC Erik & Barbara, které se v 90. letech proslavilo hity jako Sen a Keď príde láska. Informoval o tom v neděli slovenský server Aktuality.sk.

Zpěvačku podle serveru delší dobu trápily problémy se slinivkou břišní. Nemocnice Memorial Hospital ve městě Sarasota, kde žila, určila jako příčinu úmrtí mozkovou příhodu.

Zpěvačka podle médií zemřela už 22. listopadu a 28. listopadu se v Sarasotě konalo poslední rozloučení v kruhu nejužší rodiny a nejbližších přátel. „V následujících týdnech budou její tělesné pozůstatky převezeny v urně na Slovensko, pochovaná bude v našich rodných Košicích,“ sdělil její bratr Andrej Haščák.

Haščáková nejdříve působila ve skupině Maduar, později vytvořila duo s kolegou z Maduaru Erikem Arestou. Od roku 2000 žila a tvořila ve Spojených státech. Původně tam jela kvůli odpočinku a soukromí, ale nakonec se jí v Americe zalíbilo natolik, že se rozhodla zůstat. Našla si lásku a provdala se.

„Bára byla vždycky hodně energická a svá. Takové veselé dítě. Pro mě však byla vždy jako mladší sestra. Byl mezi námi rozdíl devět let. Mně bylo čtyřiadvacet a jí patnáct. Nic jsme spolu neměli,“ řekl před šesti lety Haščákové profesní partner Erik Aresta.

Haščáková byla velkou fanynkou Michaela Jacksona. „Jsem od malička Michaelova ohromná fanynka. Musela jsem tu být, pro nikoho jiného bych to neudělala,“ řekla zpěvačka před 14 lety, a to během třídenní cesty na jeden z koncertů „krále popu“.

„Byli jsme u hvězdy na losangelském Hollywood Boulevardu i u plachty nedaleko Staples Centra, kde jsme se mu podepsali,“ řekla Barbara v roce 2009.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!