Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Start kulturní revoluce? Po smrti Floyda mizí rasově problematické filmy a seriály

Dva týdny protestů po násilném zabití černocha George Floyda policistou v USA vyústily ve vlnu filmoborectví. Různé streamovací společnosti napříč Spojenými státy a Velkou Británií stáhly z oběhu filmy a seriály, které na dnešní poměry urážlivě zobrazují černochy, pracují s nekorektním humorem na téma menšin nebo adorují práci policie. Jmenovitě zmizí například seriál Malá Velká Británie, oscarový snímek Jih proti Severu nebo reality show o strážcích zákona Policie v akci USA. Dopady budou mít tyto kroky i na tuzemskou distribuci zahraničních filmů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KB

K39a12r64e42l 88B92a13r35e76l

11. 6. 2020 11:10

Kdyby to byla nějaká revolta chudých utlačovaných lidí zezdola, do týdne by to policie vyřešila. Usvědčení pachatelé rabování a násilností by skončili v kriminále a už by se o tom nemluvilo. Mazání filmů z online distribuce, kin a TV, to je ale věc nejvyššího managentu velkých korporací. Stát jim to nepřikazuje. Na ulici to taky nikdo neřeší. Dělají to dobrovolně. To znamená, že ty změny co se sem někdo prosadit jdou od nejbohatších lidí, co si vzali rasové nepokoje jako záminku.

0 0
možnosti
MR

Příští týden se bude pálit negativ filmu Tootsie, následovat bude kamenování Dustina Hoffmana. A jestli někde budou hrát Charleyovu tetu, tak vypálíme divadlo.

0 0
možnosti
KL

A co Shakespeare?? Otello, mouřenín benátský. Vrah. No to je škandál.

Shakespearovo dílo zabavit, zničit, nejlépe spálit.

My mu dáme, Shakespearovi, rasistovi jednomu hnusnýmu.

0 0
možnosti
PH

To není revoluce, ale devastace

0 0
možnosti
Foto

Hm, asi zkusím postahovat zmíněné tituly, dokud to ještě půjde a konečně zhlédnout Jih proti severu

0 0
možnosti
Foto

Jo , to se podívejte, ale trvá to 4 hodiny. Jinak ono až se to v USA uklidní, tak se to potichu zase vrátí.

0 0
možnosti
PD

P91e58t14r 43D82o68b42e47š

11. 6. 2020 6:55

Štěstí, že černoši nečtou. Nastal by Fahrenheit 451.

0 0
možnosti
PD

P24e96t63r 67D21o21b55e27š

11. 6. 2020 6:44

Kulturní revoluce - kde jen jsem to již slyšel? Už vím, Čína 1966 až 1969, Mao Ce-tung. Stovky tisíc mrtvých.

0 0
možnosti
AP

Jih proti Severu - černá držkatá chůva komandující bílou otrokářskou rodinu, paní domu pečující o nemocné otroky, zástup otroků pochodujících bojovat za otrokářský jih. Jedna problematická pasáž za druhou, do stoupy s ním...

0 0
možnosti
Foto

Kulturní revoluce?! Spíš povstání barbarů :-(

0 0
možnosti
Foto

opakovaně se mi vybavuje vzpomínka na skvělou povídku Pochod imbecilů od Cyrila Kornblutha, v níž se vzdělaná část společnosti elegantně dokázala zbavit blbců, kéž by to šlo nějak udělat i v naši realitě :-/

0 0
možnosti
RV

Kulturní revoluce? No úplně stejná, jakou na svém dobytém území realizoval IS. Když něco nebylo v souladu s jejich aktuálním viděním světa, tak to zničili, popřípadě zakázali. A to samé dělají militantní hlupáci na upadajícím západě dnes. Nechápou, že otroctví, nevolnictví, nebo volební právo pro muže bylo svého času pokrokovým prvkem. A že to byl právě bílý můž, který tato období jako první překonal, otroctví zrušil a zavedl volební právo i pro ženy. V opěvovaném Tibetu panovalo tvrdé nevolnictví, v muslimských zemích bují otroctví, dětská práce a sňatky dětí i dnes a pomatenci bojují proti historii v zemích, které toto vše odstranily.

Co provedou s takovým Karlem IV, který pořádal pogromy na židy?:-)

0 0
možnosti
Foto

Já bych zakázal pohádky, ubližujou tam drakům.

0 0
možnosti