Středa 1. května 2024, Svátek práce
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Hanobil oběti holokaustu. Štěpána Kozuba kritizují za vystoupení v O2 aréně

Ředitel Židovského muzea v Praze Leo Pavlát a novinář Patrik Banga se ohradili proti vystoupení herce Štěpána Kozuba, které předvedl ve své show v pražské O2 areně na konci prosince. Vyprávěl v něm vtip, ve kterém podle kritiků hanobil oběti holokaustu. ČTK dnes Kozub řekl, že se k reakcím na své vystoupení nebude vyjadřovat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vtip hodný na sjezd SPD!!Rv

0 0
možnosti

K řemeslu patří i určitá sebekázeň a schopnost si něco odříci. Chápu, že z řemeslného hlediska člověka, který se živí vtipy, mu to mohlo připadat jako lákavý vtip - a rozesmátý dav to potvrdil. Ale jako kvalitní řemeslník měl tento vtip radši vynechat.

Jediný snad přijatelný způsob jak tento (obdobný) vtip v O2 aréně v Praze vyprávět, by byl autobus plný Čechů v Mauthausenu. Ale pak by se možná obecenstvo tolik nesmálo.

1 0
možnosti

P84e93t46r 71K69m65e22n97t

9. 1. 2023 21:24

Byl to vtip , černy vtip ale pouze vtip !!! Bože lidi , vtip na blondýny neznamená,že jsou všechny hloupé. Tohle fakt přehanite. Opravdu si myslíte že pan Kozub je rasista ,fašista či cokoliv jiného ?

2 1
možnosti

Opravdu starý vtip. Pan Kozub by si měl vymýšlet vtipy vlastní a ne recyklovat staré, navíc takové, které se mohou někoho dotknout. Na druhé straně reakce je možná přhnaná (možná tím, na jakém místě byl pronesen), pořád je to jen vtip. Směju se vtipům o blondýnách, i když jsem blondýna. A tohle taky vyvolá úsměv, i u lidí, kteří holocaust odsuzují. To je přece reakce na něco úplně jiného a ne popření hrůz holocaustu. Ostatně o Češích se říkalo, že jsou "smějící se bestie" mimojiné proto, že i za okupace si na všechno dělali vtipy. Mnohdy černý humor, který pomáhal přežít.

2 1
možnosti