Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Televize zrušila seriál kvůli lhaní jeho tvůrkyně. Tvrdila, že je indiánského původu

Kanadská televize CBC zrušila seriál Trickster (Podvodník) na základě toho, že jeho tvůrkyně nejspíše lhala o svém indiánském původu. Michelle Latimerová se přitom ve svém díle podobné tématice nevěnovala poprvé.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Seriál nebyl dostatečně progresivní, neboť do role indiána nedosadili LBGTx nebo černocha. Seriál by tedy nemohl uspět v nové progresivistické verzi Oscara.

0 0
možnosti
VC

To může být ten důvod, Indiánku už nemají a pedofilové asi nějak nezapadali do motivu, tak to museli zrušit.

0 0
možnosti
VS

To by me zajimaly ty argumenty. Co vim, tak od Adolfa nikdo nemeri belikost nosu, usi atd, aby z toho vyvodil zaver o puvodu. Taky vim, ze kdyz reknu, ze se citim jako zena tak to musi vsichni respektovat a brat na to ohled.

Nerozumim tomu, jak muze nekdo dospet k zaveru, ze neni indianskeho puvodu.

0 0
možnosti
ZL

Vždyť to v článku je: rodokmen.

Fakt je, že je tam takové pěkné slovo "většina", což může znamenat mnoho, zvlášť vzhledem k tomu, že ještě za dob Ku-klux-klanu byla definicí černocha "byť jen jediná kapka černošské krve".

Ostatně myslím, že je absurdní odvozovat hodnotu televizního seriálu od toho, jestli autorka měla či neměla před iks generacemi v rodu nějakou indiánskou krasavici.

0 0
možnosti
JN

Připomíná mi to dobu bolševika, kdy se obdobně zkoumal dělnicko rolnický původ.

0 0
možnosti
Foto

U nás pomáhal dělnický původ. Tak to už jsou hodně blízko.

0 0
možnosti
RV

Lhát o svém původu? To má snad cenu jedině v zemi, kde se člověk neposuzuje podle toho, co dovede, ale jaký má původ.:-)

0 0
možnosti
IF

I92v72a24n 12F58u72č77í94k

2. 2. 2021 14:55

Přesně tak. V normální zemi vám to nemůže přinést žádný užitek. Ovšem tam, kde vám vylhaný původ může třeba zajistit přijetí přednostní na universitu nebo stipendium, na které byste jinak neměl nárok, tak proč si nezalhat.

0 0
možnosti