Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Klavírista Tomáš Kačo představí album, na kterém hostuje John Patitucci

Kultura

  16:00
V rámci koncertního cyklu Hybatelé rezonance bude dnes a zítra v pražském Anežském klášteře pokřtěno debutové album klavíristy Tomáše Kača My Home. Kromě jiných hostí na albu hraje také jeden z nejslavnějších jazzových kontrabasistů na světě John Patitucci, držitel ceny Grammy a člen kvarteta Waynea Shortera, považovaného za vůbec nejlepší současnou jazzovou kapelu.

Tomáš Kačo foto: SMart

Původně měl být koncert pouze jeden, pondělní. Byl však tak rycvhle zcela vyprodán, že pořadatelé přidali i úterní termín. Na ten v tuto chvíli zbývají poslední vstupenky, které jsou k dispozici na webových stránkách projektu www.hybatelerezonance.cz a v síti Go Out.

Kačovo album My Home vyšlo v den státního svátku České republiky 28. října. Klavírista žije v současné době v USA, kde studoval slavnou Berklee College v Bostonu. Právě zde se setkal s Johnem Patituccim. Kromě něj na albu hostuje také Ondřej Gregor Brzobohatý, Kühnův dětský sbor nebo Kačova mladší sestra Veronika. Obsahem alba jsou Kačovy vlastní kompozice, coververze i aranžmá několika lidových písní.

Další z večerů Hybatelé rezonance 4. března příštího roku bude patřit jedné z nejvýraznějších muzikantek s nezaměnitelným nadžánrovým autorským rukopisem Beatě Hlavenkové. O měsíc později zahraje Jan Bartoš, jehož program 8. dubna ocení milovníci děl světových velikánů Schuberta i Beethovena. Koncertní cyklus pak uzavře 10. června Ivo Kahánek, v jehož podání zazní díla Johanna Sebastiana Bacha, Miroslava Kabeláče, Leoše Janáčka i Ludwiga van Beethovena.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!