Čtvrtek 6. června 2024, svátek má Norbert
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Tříska: Matka příroda nás nemiluje

Jan Tříska přijel do Prahy, aby tu 17. listopadu uvedl premiéru filmu Jana Švankmajera Šílení. Hraje v něm roli inspirovanou postavou markýze de Sade a hraje ji výborně. Je to zatím největší příležitost, jakou ve filmu dostal.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Petra

18. 11. 2005 13:54
Jenom nechapu
proc musí jezdit za vnukem 4 dny autem. Copak z Kalifornie do Minnesoty nelétá zádné letadlo? Nebo ze by nebylo na letenku?
0 0
možnosti

omšelej komediant - de mode

18. 11. 2005 13:33
je to omšelej komediant, alias čaroděj třetí kategorie...
...je to omšelej komediant, alias čaroděj only třetí kategorie,
ostatně jsme viděli za 15 let ty jeho početné (interwijukovské) emigrantské kydy v ČTV, o tom,
jak visel roky na telefonní šňůře, když šel na zahradu zalejt povadlé  pampelišky,
aby na něj zbyla byť nicotná rolička, žil údajně věčně ve stresu a nejistotě,
je to než póvlová emkonomicky-emigrantská šmíra,
a jděte s ním už konečně do hajzlu,
ať si sehne do penálu a nevopruzuje senilními moudry,
na ty už mu dávno kadí Baryk i s početnou rodinou,
dnes, aby upoutal ,
běhá nahý po prknech, jinak by asi po něm nikdo mimo pár senilních babiček domova důchodců , nikdo ani neplivl
   
0 0
možnosti

tomas

17. 11. 2005 21:43
jeste k prispevku pana Cechamericana
Ma samozrejme pravdu , ze kdyz nekdo z ciziny - at je to Evropa nebo cely svet - slysel slovo Cesko ( a tech je mimo Evropu  nesmirne malo ) zna jeste slovo Havel , stejne jako v 68 roce slovo Dubcek.
Toho pisklaveho , v permanentni kreci strnuleho  kaspara jakoby stale zapoliciho  se zacpou jmenem Klaus znaji jen lide v Cesku.
0 0
možnosti

tomas

17. 11. 2005 21:32
zajimavy prispevek " pohled obcana USA a CR" ze 14.11.
Kdyz jsem poprve videl pana Trisku s Marii Tomasovou v "Kocce na kolejich" v Divadle za Branou  byl jsem unesen jejich herectvim. Pan Triska je bezsporu velmi dobry herec.Pro herce je ale alfa a omega jeho materstina - v cizine se cizineckeho akcentu skoro nikdo nezbavi , kdo neemigroval jako dite . Paklize delate gynekologa nebo chirurga - je jedno , jestli mluvite s akcentem paklize perfektne ovladate jazyk v cele jeho idiomatice, neb pro praci na vagine ci brichu  to staci bohate . V herectvi je to ale zcela jine . Cizinec - jako napr. pan Triska , Voskovec , muj oblibeny Juraj Kukura mohou hrat zase jen role cizincu - neb jejich akcent kazdeho domorodce bouchne do ucha.Je to stejne , jako kdyz  treba nejaka ruska by chtela hrat cesku - kazdy cech by poznal , ze to neni jeji materstina , stejne jako kazdy american okamzite (!!) pozna , ze pan Triska , Voskovec ci Kukura jsou cizinci. Jedinou herecku ktera z Ceska emigrovala asi v 18 letech do Nemecka a slysel jsem ji mluvit nemecky , mluvila naprosto bez akcentu , takze jsem si myslel, ze nebude umet cesky . Byla to Dana Vavrova , ktera samozrejme mluvi stejne plynne cesky.
Treba i takovy Henry Kissinger , ktery v 18 emigroval do USA z Rakouska a stal se dokonce ministrem zahranici USA mluvil cely zivot a porad jeste s velkym akcentem , ktery kazdy american okamzite pozna . Lec jeho syntax je jedinecny.
Mam pana Trisku jako herce velmi rad a myslim ze ho byla pro emigraci skoda . Stejne mi bylo lito i vynikajiciho herce  pana Landovskeho kdyz v jednom Formanove filmu ( Ragtime ?) spocivala  cela jeho role pouze v tom , ze si svlekl kalhoty a vystrcil holy zadek.
Pan Triska je tak dobry herec , ze nemusi predstirat , jak byl v USA uspesny. Je to jiste miliontina toho , jak byl a  je uspesny v Cesku
 
0 0
možnosti

JIRKA Z.

17. 11. 2005 9:03
Držím Třískovi palce !
Držím Třískovi palce, ať je mu dopřáno natočit ještě tolik rolí, na kolik jen se bude cítit. O úrovni kulturní vyspělosti našeho národa má jistě své mínění, takže těch několik ubohých slintů pod mým příspěvkem ho určitě nijak nerozhází.
0 0
možnosti

Milan

17. 11. 2005 3:18
Spina
Je mi z vas zle,jen  umite zavidet a plivat spinu,chudaci cessti...
0 0
možnosti

je nám to egál

17. 11. 2005 0:26
je nám to egál, co si emigrovanej děda slintá na triko
je nám to egál, co si emigrovanej děda slintá na triko,
v USAckejch filmech hraje, jak ostatně známo,  leda minutové štěky v "c"éčkových filmech, a je nakonec rád, že má skývu do melty,
my ho tady nežerem, ať si plká pro ty svoje dizouše a jinou olezlou svoloč
 
0 0
možnosti

Kikina

17. 11. 2005 10:05
Re: je nám to egál, co si emigrovanej děda slintá na triko
Troška slušnosti by Vám neuškodila. A každej mladej vůl jednou bude starej !!!
Já si J.T. vážím; za Vás se stydím...
0 0
možnosti

Franta

16. 11. 2005 11:54
všem co přispěli do diskuze
Malím, že Tříska je dobrý herec a komu se jeho názory nelíbí, tak ať je nečete a radši si přečte názory Vyvolených a Big brotherů nebo Vyměněných manželek.a mimo to anonymně  pomlouvat dovede každtrouba.. Tříska je schopen se vyjádřit  svým jménem, narozdíl od NÁS všech tady
0 0
možnosti

Jindra

16. 11. 2005 12:22
Re: všem co přispěli do diskuze
Dneska se veřejně můžou vyjádřit jen socani, komouši a ostatní levičáci. Ti mohou dokonce krást a nic se jim nestane. Mach seděl za půl milionu korun 5 let. Zgarba ukadl milony a nic se neděje. To samý Gross.
0 0
možnosti

Jindra

16. 11. 2005 7:29
Jindra
Já myslím že příroda nemiluje levičáky jako je Tříska. Havlův řiťolez. Nevíte kdy budou parlamentní volby? Myslím termín v tom červnu 2006. Pořád mi tenhle dotaz mažou. Nevím proč.  
0 0
možnosti

kaljak

16. 11. 2005 1:26
jako Straka
Toto individuum se vyznacuje inteligenci, jez neni nepodobna te Strakove. Diky LN za rozhovory, ktere jsou skutecne velice zajimavymi sondami do uvah choromyslnych. Jeho hodnoceni herectvi a obzvlaste vlastnich vykonu... Kdo neslysi slova Franze o enormnim prinosu pro cely cesky fotbal...
0 0
možnosti