Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Trnitá česká cesta ke stejnopohlavnímu manželství. Za dokumentem stojí spolutvůrkyně V síti

Zákon umožňující sňatky stejnopohlavních párů je na cestě už tak dlouho, že se to dá považovat za road movie. Právě takový snímek nachystala dokumentaristka Barbora Chalupová. Snímek Zákon lásky zamíří do českých kin 5. srpna.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Za socialismu se takovým filmům říkalo angažované umění... ani tehdy nebyl problém na ty ideologicky správné filmy sehnat peníze. A mělo to také své festivaly a mediální podporu.

0 0
možnosti
RD

Manželství není o lásce, ale o rodině a dětech. Právě na stabilitě rodiny a bezpečném prostředí pro rození a výchovu dětí má společnost prioritní zájem a poskytuje proto adekvátní právní ochranu formou manželství.

0 0
možnosti
MF

Stejnopohlavní manželství je nesmysl! To ani není k diskusi, natož k uzákonění. To můžeme mít zákon na manželství mezi slepicema.

0 0
možnosti
PP

Manželství vzniká sňatkem muže a ženy a v optimálním případě přijdou pak děti. Jsem naprosto tolerantní k jiným kombinacím svazků dvou mužů, dvou žen, jedné ženy a dvou mužů, muže a dvou žen a tak mohu pokračovat v kombinacích. Ale to už není manželství, nazývejme to třeba registrovaným partnerstvím, aby mohli i právně třeba dědit, sdlílet lékařské informace atd.

0 0
možnosti