Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

V cenách Teen Choice bodovaly Hunger Games i romantika

Kultura

  11:31
LOS ANGELES - Letošnímu ročníku cen Teen Choice Award, o jejichž udělení rozhodují američtí teenageři, kralovala 22letá herečka Shailene Woodley. Odnesla si hned dvě ceny - za role v romantickém snímku Hvězdy nám nepřály a v akčním sci-fi filmu Divergence. V kategorii sci-fi uspěl snímek Huger Games: Vražedná pomsta, který kromě ceny za nejlepší film v této kategorii získal i ocenění pro hlavní představitele Joshe Hutchersona a Jennifer Lawrence.

Z filmu Hunger Games: Vraždená pomsta foto: Bontonfilm

Snímky Divergence a Hvězdy nám nepřály nasbíraly i další ceny, a to pro herecké partnery oceněné Shailene Woodley - herce Thea Jamese (Divergence) a Ansela Elgorta (Hvězdy nám nepřály a Divergence), který si odnesl také cenu Breakout Star.

Z filmu Hvězdy nám nepřály

Cenu pro největšího filmového padoucha získal Donald Sutherland opět za Hunger Games, kde si zahrál zákeřného prezidenta Snowa.

ČTĚTE TAKÉ

Ceny Teen Choice Award se udělují od roku 1999 v desítkách kategorií za nejlepší filmové, hudební, televizní a sportovní výkony a o vítězích rozhodují lidé ve věku 13 až 19 let v hlasování na internetu. Letošní ceremoniál se konal v neděli večer v losangeleském Shrine Auditorium.

Shailene Woodley, Nat Wolff a Ansel Elgort při přebírání Teen Choice Award za film Hvězdy nám nepřály...

Uspěli také Simpsonovi nebo kapela One Direction

Z televizní produkce mladé lidi zaujaly zejména seriály Prolhané krásky a Upíří deníky, ceny si ale odnesli i Simpsonovi či reality show The Voice (Hlas).

V hudební kategorii měla největší úspěch skupina One Direction, která vyhrála hned v několika kategoriích - mimo jiné ji teenageři ocenili za nejlepší milostnou píseň či za nejlepší turné. Mezi sportovci nejvíce zaujali tenistka Serena Williams a basketbalista LeBron James.

Autoři: ,