Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

VIDEO: Hudbu jste potlačovali a zpěváky šikanovali, vyčítá Věchet Jakešovi

"Kdybyste tu dodnes vládli, tenhle festival by nebyl," říká zakladatel festivalu Trutnoff Martin Věchet někdejšímu generálnímu tajemníkovi Komunistické strany Československa Milouši Jakešovi na části videozáznamu jejich setkání, který byl pořízen při jejich setkání za účelem natáčení dokumentárního filmu o vysloužilém, dnes třiadevadesátiletém politikovi. Dosud neviděné záběry získaly Lidovky.cz exkluzivně.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DS

D. Stirský

16. 8. 2016 18:45

Pane Sováku, fakt, že nějaká politická strana zakazovala hrát to či ono (a zakazovala prostřednictvím státních institucí a orgánů řadu jiných věcí), bal zrůdný. Totalitní a autoritářské režimy se vždy montují do umění, a to je ten problém. Já třeba od Plasticů nikdy nic neslyšel, ta muzika by se mně asi nelíbila, ale ZAKAZOVAT? Jinak vás tipuji na taneční zábavu s Pepíčkem Zímou a Jarmilou Šulákovou a z popu tak možná Pavla Lišku?

0 0
možnosti
VH

17. 8. 2016 7:17

anooooo .... Pavlík Lišků !!!! :-)

https://www.youtube.com/watch?v=iDvHJdNso8Q

0 0
možnosti
PV

Věchet už to nezachrání, už se odkopal.

0 0
možnosti
JS

J. Sovák

16. 8. 2016 9:30

Samozřejmě byli někteří brzděni v rozvoji jako Plastic Peoples of the universe, jejich texty byly nehorázné a sprosté, ale jak dělané do dnešní doby.Na tvrzení jak byli zakazování vybudovali celou svoji kariéru. Byli zakazováni ale i někteří dobří a Ti co odešli za hranice našeho státu. Na druhou stranu v každé větší vesnici byla nějaká kapela a nebo i několik. Hrávalo se v každém městě v několika kavárnách a to i některé všední dny. V sobotu pak byly taneční zábavy i několikrát do měsíce v každém sále co jich po republice bylo. Na motorkách jsme to objížděli a bývaly i v 50 % těch vesnic. Po roce 1990 to rychle upadalo až skoro zhaslo. Dříve byli zpěváci uctíváni a sály na ně byly narvané a dobrých zpěváků bylo opravdu hodně. Všechno se změnilo, ta doba je pryč a jenom média se snaží někomu vybudovat pověst zpěváka i když to žádný zpěvák nebo zpěvačka není. Na druhou stranu většina zpěváků z minulé doby pokud žijí a koncertují je stále uctívána a lidé na ně chodí.

0 0
možnosti
VH

16. 8. 2016 10:49

Zřejmě těmi uctívanými zpěváky myslíš něco jako byla Bobina Ulrichová, že? Zbytek tvého blábolu je při počtu festivalů a koncertů světových hvězd, které už letos od začátku roku proběhly fakt jen komedie :-)

0 0
možnosti