Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Zpět na pátou svatbu. Pokračování Čtyř svateb a jednoho pohřbu odhalí osudy oblíbených postav

Kultura

  18:00
LONDÝN - Od premiéry komedie Čtyři svatby a jeden pohřeb uplynulo již 25 let. Její tvůrci, Mike Newell a Richard Curtis, se znovu spojili, aby divákům při příležitosti charitativní akce dopřáli divákům krátké pokračování. Fanoušci se tak dozvědí, co se stane, když se postavy po tak dlouhé době sejdou na páté svatbě. Snímek má premiéru již 15. března.

Hvězdné herecké obsazení. Snímek Čtyři svatby a jeden pohřeb (1994). Režie: Mike Newell. foto: MGM

Hugh Grant, Andie MacDowellová, Kristin Scott Thomasová nebo Rowan Atkinson. Ti všichni si zahráli ve veleúspěšné komedii Čtyři svatby a jeden pohřeb, která měla úspěch u kritiky i diváků. Při rozpočtu 3 miliony liber si snímek z kin celosvětově odnesl 193 milionů liber. Byl nominován na Oscara za nejlepší film i scénář.

Je tohle láska? Andie MacDowellová a Hugh Grant. Snímek Čtyři svatby a jeden...
Kněz v podání Rowana Atkinsona. Snímek Čtyři svatby a jeden pohřeb (1994)....

V pátek 15. března bude mít premiéru krátké televizní pokračování, ve kterém se všichni výše zmínění objeví také. Jde o projekt v rámci každoroční charitativní akce Red Nose Day, kterou pomáhal založit Richard Curtis, scenárista snímku. Pro projekt sehnal i režiséra původního snímku Mikea Newella. Curtis podobně zorganizoval i pokračování romantické komedie Láska nebeská, které mělo premiéru 15. března 2018 při stejné akci.

Nic nepůjde podle plánu

„Jsme rozhodně starší, ale neřekl bych, že moudřejší. Bylo pro mě opravdu skvělé vymýšlet, co se po pětadvaceti letech stalo se všemi postavami. V pokračování se znovu sejdou kvůli páté svatbě. Jak je již zvykem, nic nevyjde podle plánu,“ naznačil děj koncem minulého roku Curtis.

Shledání ale bohužel nebude kompletní - herečka Charlotte Colemanová, která si zahrála Scarlett, sestru Charlese (Hugh Grant), zemřela v roce 2001 ve věku 33 let. Herec Colin Redgrave, který ztvárnil manžela Carrie (Andie MacDowellová) Hamishe, zemřel v roce 2010.

Snímek skončil velkým útěkem Charlese od oltáře za milovanou Carrie. Film na konci naznačí romantické osudy několika svých postav (jako je narození syna Carrie a Charlese), ale další osudy nechává na divákově představivosti. Až doteď. Pro fanoušky původního filmu bude pokračování povinností.

Prodej bytu 1+kk
Prodej bytu 1+kk

Železná Ruda - Hojsova Stráž, okres Klatovy
4 890 000 Kč