Diskuze
Američtí studenti o jídle v Praze. Překvapil je tatarák i smažený sýr
Děkujeme za pochopení.
P. Bárta 150
Ale, ale
Američtí studenti toho zas tak moc nenacestovali, v USA lze dostat jak smažený sýr, tak tatarák, samozřejmě....
Re: Ale, ale
Musíte si uvědomit, že USA jsou větší než EU a je tam spousta regionálních kuchyní a specialit. Stejně jako neexistuje univerzální evropská kuchyně a málo Evropanů zná všechny místní speciality byť jenom své vlastní země, spousta Američanů nikdy nezavítala do některých částí USA a neochutnala místní speciality.
Smažený sýr je místní specialita třeba ve Wisconsinu a tatarák je běžný v NYC, ale jsou místa v USA, kde o těchto jídlech nikdy neslyšeli.
Postupně
1. Sýr s hranolky - tak to byl asi ten alternativní k mléčným výrobkům. Měli štěstí že si nekoupili karbanátek. Já jej měl i s mouchou. A to ještě není jaro. Asi byl v mrazáku od loňského léta. Do Prahy si budu vozit jídlo z domova.
2. Tatarák není české jídlo. To se zeptejte na ČT 24 až tam budou mít nějakého tatara z Krymu.
3. A cizí řeči. To je problém. Na salaši byli dva bačové. Starý a mladý. Mladý příjde ke starému a říká: Bača, dnes tu byl jeden a mluvil francouzky, španělsky, německy a anglicky. Musíme se také učit řeči. A starý bača na to: A domluvil se s tebou. Když ne, tak k čemu mu to bylo.
P. Bárta 150
Re: Postupně
tatarák je z evropské gastronomie, ve Francii ...."Tartar", což je obecně mělněné maso, například z lososa
Co to je za nesmysl,
v NYC je tatarak dobre znam. Smazeny syr ne, ale mozna ze se dela i jinde, to nevim,. Ale kupovat jej u cinanu je jako jit na teriaky kure do ceske restaurace: vysledek nejisty. Dejte si smazak s bramborovou kasi a zapomente na ty pitome hranolky a budete jako v nebi.
Re: Co to je za nesmysl,
Tady je o původu toho "českého vynálezu" http://blog.giltclub.com/2012/11/the-confusing-history-of-steak-tartare.html
Též doporučuju najít si na youtube Mr. Bean Steak Tartare.
Ta děvenka, která jim řekla, že tatarák je česká specialita,
musí být dobře vymaštěná.
Re: Ta děvenka, která jim řekla, že tatarák je česká specialita,
Ale no tak, milostivá! Vždyť v tom článku je poměrně jasně napsáno, že to byla Američanka! Čemu jste na tom nerozuměla?
O. Horák
Pokud smažák, tak do české restaurace
a hlavně zkusit jiné sýry než klasický eidam.
Takový talíř různých smažených sýrů - hermelín, tvarůžek, ale i jiné sýry jako třeba ementál či goudu a každý si najde svou chuť.
A jako příloha nemusí být vždy hranolky, ale třeba úžasné nové brambory, bramborová kaše nebo nějaký salát.
Re: Pokud smažák, tak do české restaurace
Hermelín snad, i když ho nemusím. Ale tvarůžek je pro někoho možná pošušňání, ovšem dost pochybuji, že si v nějaké hospodě dovolí to servírovat, neboť zřejmě by je opustilo poměrně dost hostů. Při smažení totiž olomoucké smrdí asi tak, jako když patolog rozřízne mrtvolu utopence, která byla vytažena v červenci po 14 dnech pobytu v rybníku... Jinak s ostatními sýry lze souhlasit. Osobně doporučuji mezi dva plátky sýru vložit silnější plátek dobré šunky, pak teprve balit a smažit.
Co vaše Guantanamo, hm ?
Hlavně nás, USáci, přestaňte poučovat ohledně lidských práv v souvislosti s Cikánama, když sami provozujete koncentrační lágr na Guantanamu a vyvoláváte války pod falešnými záminkami. A kdy nám hodláte vydat toho vašeho vrahouna, který v Brně vyvraždil celou jednu rodinu, co ?!
Re: Co vaše Guantanamo, hm ?
Vám kdyby zbourali bubáci barák uprostřed Prahy s pár tisíci mrtvými, tak byste jim poděkoval za kulturní obohacení, he?A kdyby se náš stát staral o své občany v cizině tak, jako Amíci, taky by se tím v mnoha případech moc nepokazilo.