náhledy
Zelený džus je dobrá náhrada kávy a energetických nápojů. Dokáže nabudit lépe než alkohol.
Autor: Lidovky.cz
Lisování čerstvé šťávy wheatgrass.
Autor: Lidovky.cz
Pěstitel Sláva Klement ukazuje, jak se šťáva z mladého obilí lisuje.
Autor: Lidovky.cz
Čerstvá šťáva z wheatgrass je v Česku novinkou. Ochutnat ji můžete ve vegetariánské restauraci Maitrea.
Autor: Lidovky.cz
K vylisované šťávě můžete třeba zakousnout kousek čerstvého pomeranče.
Autor: Lidovky.cz
Důležitá je také kvalita osiva. Pšenici by měla být v biokvalitě. Na poli bývá často chemicky ošetřená.
Autor: Lidovky.cz
Vypěstovat mladou pšenici si můžou lidé sami doma, další možností je získat wheatgrass od pěstitele.
Autor: Lidovky.cz
Pro zpracování již vzrostlé wheatgrass je nutné mít speciální šnekový odšťavňovač. Můžete si pořídit elektrický nebo manuální, vždy se však vyplatí koupit kvalitní produkt, který vám vydrží několik let.
Autor: Lidovky.cz
Hitem letošního jara je čerstvá šťáva z wheatgrass, tedy z mladé pšenice. Doporučená denní dávka je 100 ml denně.
Autor: witi witi
Pšenice
Autor: witi witi
Takhle vypadá čerstvá šťáva z vylisované mladé pšenice.
Autor: witi witi
Z takovéto jedné bedýnky mladé pšenice se vylisuje asi 4 - 6 malých panáků čerstvé šťávy.
Autor: witi witi