Diskuse k článku: Čokoláda ze supermarketu? Přeslazená cukrovinka, říká výrobce

Diskuse uzavřena, nelze přidávat příspěvky

  • Příspěvků: 14
  • Poslední: 18.6.2016 10:52
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
Montgomerry 18.6.2016 10:51

ano, budeme si doma dělat všechno sami. to jsme to dopracovali .... vlastně nedopracovali; stačí zaplatit a nějaká ta kvalita se snad i najde. (ještěže jde čokoláda a podobná havěť mimo mě)

R. Gramblička 17.6.2016 12:45

45g tabulka za 85 Kč. To bych jako milovník čokolády přišel na buben :-P

M. Frank 17.6.2016 13:39

Berte to s rezervou, je to reklama. Dobrá, kvalitní čokoláda nemusí být drahá. Zkuste třeba Carlu.

D. Mateju 17.6.2016 14:08

Jsou i drazsi :-) Ale v porovnani s cokoladou ze supermarketu teto snite vyrazne mene, nebot je vyrazne hutnejsi / sytejsi. Takze vas to nakonec prijde na skoro stejne penize.

R. Gramblička 17.6.2016 14:41

Ne nepřijde. Jsem zvyklý na 100g a nechci to měnit.

Dražší? Tahle stojí cca 2000Kč za kilo. Já jsem zatím u nás dražší neviděl, i Lindt prodává za méně: 800 až 1500Kč

mně třeba chutná od Orionu plněná kakaovým krémem a obecně hořká 50-70%

V březnu jsem byl na drobném čokofestu v Teplicích a za několik bonbonů a dalších pamlsků jsem tam nechal cca 400,- Uf!

D. Mateju 17.6.2016 14:46

Moje zkusenost je, ze fakt dobra cokolada bez pridanych tuku a rafinovaneho cukru, stoji v prepoctu na kilo asi od 1400 Kc vyse. Ale kazdy ma jine chute, to je jasne.

J. Sovák 17.6.2016 11:45

Úsměvné je tvrzení, že protože se čokoláda nevylepšovala různými chemickými přípravky, takže s přirozeně nehodila do komunistického Československa. Teprve v současných supermarketech nic takového asi není. Bohužel já však pouze vzpomínám na tu skvělou chuť mléčné čokolády za minulého režimu a marně se pokouším někde něco podobného koupit. Před třiceti lety byly ke koupení kvalitní čokolády v Německu a Rakouku, ale i to se již pokazilo. Děkuji však za článek, kde je popsáno v čem je problém a pokusím se o domácí výrobu pokud ovšem seženu kakaové boby.

D. Mateju 17.6.2016 12:35

Na domaci vyrobu neshanejte boby, ale staci vam (raw) kakaovy prasek, (raw) kakaove maslo a (raw) cukr z nektaru z kokosovych kvetu. Cesky recept je napr. zde: http://www.dnax.cz/recept-na-domaci-raw-cokoladu

J. Sovák 17.6.2016 13:49

Díky za odkaz, tam začnu.

Montgomerry 18.6.2016 10:52

mám to stejně :)

M. Frank 17.6.2016 7:53

Jedl bych tzv. zdravou čokoládu i za ty nesmyslné ceny, ale bohužel mi tento druh čokolády nechutná ani trochu. Plně mi chuťově vyhovují hořké čokolády na vaření, které jsou navíc levné. Stačí kostička denně rozpuštěná v ústech a bažení po sladkém zažene spolehlivěji, než návštěva cukrárny. Antioxidanty a stopové prvky doplním kvalitní zeleninou.

D. Mateju 17.6.2016 8:35

Zkuste kvalitni a hlavne opravdovou raw cokoladu slazenou treba nektarem z kokosovych kvetu. Neni sladka, ale neni ani horka, a napr. moje tchyne, ktera si uz leta ujizdi na Lindtu, tvrdi, ze ji raw cokolada chutna jeste vic. Ale bacha, nekupujte tu nejlevnejsi, a radeji si priplatte, i mezi raw cokoladami je obrovsky rozdil v chuti a kvalite.

J. Sovák 17.6.2016 11:47

Díky za typ, ještě jsem o ničem takovém neslyšel.

M. Frank 17.6.2016 13:36

Znám ji, ochutnal jsem, ale můj šálek to není. Lindt mi chutná 70% , ty s vyšším obsahem už jsou jako koncentrát, ty nemusím.