Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Fine dining do krabičky nefunguje. Nechceme dělat ‚normální jídlo‘, říká šéfkuchař

Vařit ho učil i Zdeněk Pohlreich, v jehož restauraci Divinis pracoval, nyní vede kuchyni v restauraci Pelikán, kterou najdete v centru Prahy. O tom, proč nerad vaří českou kuchyni, ale miluje tu italskou, i o tom, že fine diningové jídlo do krabičky prostě nepatří, se rozmluvil šéfkuchař Jakub Šimek v rozhovoru pro server Lidovky.cz.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mně to připadá jako hra na něco lepšího a ne obyčejná služba člověku, byť poněkud drahá.

0 0
možnosti

R^

Ráda si zajdu na něco speciálního, ale přístup toho člověka mě odrazuje. nebude dělat českou kuchyni, je to moc práce, on raději něco, co je hotové raz dva. nechce dělat normální jídlo, není to dost nóbl...

Po svých zkušenostech vím, že mnohdy je to jen o designu a divadle okolo, že se dobře najím (ne nacpu, ale dám si něco opravdu dobrého) i v malé restauraci na rohu a stejně mě těší nejvíc atmosféra a přátele, se kterými tu dobu strávím.

0 0
možnosti

J20i74r36i 83P43i64l71n57y

21. 5. 2021 5:37

Už jenom ten anglický název mne odpuzuje.

0 0
možnosti
Foto

To je pro dnešní snoby typické. Stejně jako němčení v 19. století;-D

0 0
možnosti