Diskuze
Grilované klobásy obsahují moc škodlivých látek, varují hygienici
Děkujeme za pochopení.
Dobré = škodlivé.
Maminka mi říkala "Všechno co je dobré, je zdravi škodlivé". Milí kontroloři, zaměřte se na něco jiného, na to co lidí štve např. špínu, myši a okrádání.
P. Bárta 150
Re: Dobré = škodlivé.
Maminka vám bohužel popsala tradičně omílanou hloupost.. Díky této "filosofii" vévodí Česko statistice v onemocnění rakovinou tlustého střeva v Evropě. Díky, ale s tím by se mělo přestat ! Chce to trochu fantazie a tvořivosti v kuchyni a zjistíte, že jsou lepší jídla, než očouzený vepřový.
:DDDDD
všem páprdům, co si stěžujou, o vás přeci už vůbec nejde, vy už máte ty žaludky rozežraný,takže se o vás zdravotnictví bude muset postarat, pokud nebude mít štěstí a nezaklepete bačkorama včas, hygienici upozorňují, že by to neměli jíst mladí lidé, což se vás už dávno netýká
Nemá smysl si kvůli zdraví kazit život!
Párkrát do roka u nás pořádáme rybářské závody a klobásky z udírny jdou na dračku.
A ty, které tam visely nejdéle, jsou takřka "protekční". S tím uzením ve velkovýrobnách ať jdou hygienici někam. Je to jen trochu očouzené. Na Moravě z nich máme srandu. Samozřejmě je to na individuální volbě každého konzumenta. Kdo si přeje umřít naprosto zdravý, má možnost si dát k jídlu něco jiného.
Já vím, že uzené klobásy nejsou zdravé
ale mám je rád, a moc rád si je u stánků dávám. A chci je udělané na grilu, ne ve vodě. A jestli to hygienikům vadí, tak ať si je nedávají, alespoň zbyde víc pro mě.
Re: Já vím, že uzené klobásy nejsou zdravé
Nehledě k tomu, že většina "uzených" jídel dnes udírnu nikdy neviděla - prostě se "uzenou příchutí" ochucují stejně jako paprikou (nebo glutamátem sodným). Zajímalo by mne, jestli jsou klobásy prodávané u stánků opravdu ve výrobě uzené, nebo jen "uzené". Spíš bych hádal to první....