náhledy
Šéf provozovny Elie Daviron se přitom rozhodl, že nebude dělat jen nějaké obyčejné degustace hmyzu, ale skutečné plnohodnotné pokrmy.
Autor: Reuters
V Paříži označované za jedno z center světové gastronomie budí nyní novou pozornost zavedená restaurace Le Festin Nu, která od října nabízí ve svém běžném jídelníčku i různě upravený hmyz či jiné členovce.
Autor: Reuters
Podle webu časopisu Marie Claire je o tuto první podobnou nabídku ve francouzské metropoli až překvapivě velký zájem.
Autor: Reuters
Restaurace-bar na proslulém Montmartru dosud lákala hlavně na různé tapas. Od poloviny října si zde lze objednat k jídlu i speciality, u kterých kuchař využil různý hmyz.
Autor: Reuters
Na jídelníčku je tak například obří škorpion na černém korejském česneku s paprikami, kobylky na takzvaných ústřičných listech (listech plícněnky) a křepelčích vajíčkách, červi mezi kolečky avokád a speciálních brambor.
Autor: Reuters
Zatímco slovo hmyz u lidí zpravidla vzbuzuje spíše odpor, tak nový jídelníček v Le Festin Nu slaví úspěch.
Autor: Reuters