Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Knedlík jako peříčko. Karlovarský má vonět po másle, radí Jan Punčochář

O těstě se v případě karlovarských knedlíků snad ani nedá mluvit. Směs pečiva, mléka a vajíček drží během varu pohromadě jen pevný obal, a i díky tomu je tak lehký a nadýchaný.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DP

Plíčka jsem neměla už roky a přitom je mám ráda. Naučila jsem se je jíst (světe div se!) ve školní jídelně jako malé dítko. Vařilo se tam dobře (inu, venkovská škola, které možná přilepšovalo místní JZD), ale plíčka, to byla delikatesa! Je to už více jako 50 let, ale pořád si pamatuji, že tam do nich kuchařky přidávaly i na kostky nakrájené kyselé okurky. Před léty jsem je občas vařila i pro rodinu a s protestem jsem se nesetkávala.

0 0
možnosti