Diskuse k článku: Knedlíky i povidla. Přinášíme pět receptů se švestkami

Diskuse uzavřena, nelze přidávat příspěvky

  • Příspěvků: 4
  • Poslední: 9.9.2013 5:15
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
J. Kostelanský 7.9.2013 15:07

Knedlíky vs. noky

Doteraz neviem, či to znamená to isté alebo je medzi tým rozdiel. Vie mi to niekto vysvetliť?

Z. Kulhánková 8.9.2013 3:53

Re: Knedlíky vs. noky

http://www.youtube.com/watch?v=YHptGDWX10U

J. Kostelanský 8.9.2013 14:01

Re: Knedlíky vs. noky

Moc ste mi s tým nepomohla :-). Práve kvôli tejto scéne som sa na to pýtal. Chápem to tak (a možno zle), že sú 3 druhy potravín:

1. vo vepřo-knedlo-zelo je knedlík

2. vo švestkových knedlíkoch/nokoch je švestka obalená cestom a celé sa to uvarí.

3. a potom sú halušky (napr. játrové), ktoré sa môžu volať aj noky (?), a tie vnútri neobsahujú nič.

U nás švestkové knedlíky voláme slivkové knedle, takže sa mi zdá, že pravdu mohol mať Jiří Kodet. Ale názvy jedál sú jediná vec, ktorá mi robí občas v češtine problémy.

Z. Kulhánková 9.9.2013 5:15

Re: Knedlíky vs. noky

Tak hlavně nejezděte do Rakouska ani do Bavor, nebo se z toho zblázníte.

Najdete na Lidovky.cz