Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Koláč, zmrzlina i šťáva. Zkuste pět receptů z černého rybízu

Nejen, že obsahuje velké množství vitaminu C, ale také má blahodárné účinky na lidský organismus a řadí se také mezi rostlinné antioxidanty. Server Lidovky.cz přináší pět jednoduchých receptů, jak si v létě černý rybíz připravit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

14. 7. 2013 3:51
Bohuzel, v tomhle je Amerika sto let za vopicema.

Za 45 let jsem zde, na vych. pobrezi nevidel ani rybiz, ani angrest, ten jen ve sklenicich s Polska. Rybizova marmelada se s notnym shanenim sezene.Take tu jsou velice zridka videt kedlubny. A kralika ve ksefru jsem tu za celou dobu videl asi 3x..Australske, velikosti vetsi krysy. Mozna to i byla. A koninu, tu vubec ne, to by bylo na massovy hystericky zachvat.

0 0
možnosti
ZK

14. 7. 2013 8:15
Re: Bohuzel, v tomhle je Amerika sto let za vopicema.

Ve Vancouveru jsem koňský salám kupovala u holandského řezníka poblíž dostihové dráhy. Rybíz všech třech barev i angrešt mám na zahradě. A králík mi nechybí, nemá žádnou chuť. Radši něco čerstvého z moře nebo pěkný kus hovězího.

0 0
možnosti
FK

13. 7. 2013 11:21
Černý rybíz,

to je najednou "velký objev". My jsme ho doma samozřejmě nikdy nepřestali používat Je chutný a zdravý, a to zejména v syrové podobě. Samozřejmě džem nebo šťáva, ale i rybízové víno jsou z něho úžasné. Takže v době různých podivných kompotů, zavařenin a džemů, jejichž hlavní složkou jsou éčka a jablečná dřeň, je jakákoliv čerstvá pochutina tím nejlepším, co můžeme pozřít.

0 0
možnosti