Diskuse

Le Café Colonial: koloniální šmrnc, který ještě zcela nevyprchal

Kdyby se v Le Café Colonial drželi svého asijského kopyta a neodbývali francouzskou klasiku, jako je creme brulée, mohlo by to tu být téměř bez chyby. Co se týče atmosféry, je tahle restaurace totiž pořád na špičce. A umějí tu i jídla, která mi jinde nechutnají – třeba polévku tom young.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

JS

J. Stejskal

15. 3. 2010 2:22
A ještě jsem zapomněl..

Tom-Yum-Goong ani "tom young", není polévka indonéská, nýbrž thaiská. Fakt. To si vždycky redakce pořídí někoho prožraného a má pocit, že tím okouzlí a naplní gourmetský koutek. Ale když může vařit Babica, patrně tahle paní napáchá méně škody. Samozřejmě ta jídla jsou blbosti a s koloniálním stravováním v jihovýchodní Asii mají společného, jako ta dáma s odborností. Mně by docela zajímalo CV té paní, abych zjistil, jak se pro Lidovky stane člověk odborníkem.

0 0
možnosti
JS

J. Stejskal

15. 3. 2010 2:12
Se svou troškou..

Tom-Yum-Goong se píše ta polévka, jak jistě víte a jde jen o překlep. " tom young" je mladý Tomáš.

0 0
možnosti
LAŽ

L. Žárská

1. 3. 2010 11:29
Créme brullé

Pominu to, že součástí recenze restaurace je kupodivu i pokuta paní recenzentky a jdu k jádru...

"Výroba, tedy přesněji řečeno zkaramelizování povrchu, trvá totiž podstatně déle (minimálně deset minut)."

Něco takového může prohlásit jen člověk neznalý profesionální kuchyně. Jinak byste, milá recenzentko, věděla, že v profi kuchyních se créme brullé většinou karamelizuje pomocí plynové pistole, což trvá tak minutu. Příště se třeba někoho zeptejte, ať nepíšete nesmysly.

0 0
možnosti

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.