Diskuse
Le Café Colonial: koloniální šmrnc, který ještě zcela nevyprchal
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J. Stejskal
A ještě jsem zapomněl..
Tom-Yum-Goong ani "tom young", není polévka indonéská, nýbrž thaiská. Fakt. To si vždycky redakce pořídí někoho prožraného a má pocit, že tím okouzlí a naplní gourmetský koutek. Ale když může vařit Babica, patrně tahle paní napáchá méně škody. Samozřejmě ta jídla jsou blbosti a s koloniálním stravováním v jihovýchodní Asii mají společného, jako ta dáma s odborností. Mně by docela zajímalo CV té paní, abych zjistil, jak se pro Lidovky stane člověk odborníkem.
J. Stejskal
Se svou troškou..
Tom-Yum-Goong se píše ta polévka, jak jistě víte a jde jen o překlep. " tom young" je mladý Tomáš.
L. Žárská
Créme brullé
Pominu to, že součástí recenze restaurace je kupodivu i pokuta paní recenzentky a jdu k jádru...
"Výroba, tedy přesněji řečeno zkaramelizování povrchu, trvá totiž podstatně déle (minimálně deset minut)."
Něco takového může prohlásit jen člověk neznalý profesionální kuchyně. Jinak byste, milá recenzentko, věděla, že v profi kuchyních se créme brullé většinou karamelizuje pomocí plynové pistole, což trvá tak minutu. Příště se třeba někoho zeptejte, ať nepíšete nesmysly.

Akční letáky
Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!