Diskuze
Maďarský guláš místo novoročních diet. Osvědčená klasika pro zimní zahřátí
Děkujeme za pochopení.
P. Sunic
Guláš je opravdu výborný a zítra si ho plánuji udělat znovu..
Jeste nam reknete, kde ti pastevci brali morskou sul. Z Balatonu urcite ne. A nestacila by obycejna sul, ta spatne soli? Dnes je nejaka moda pritroubliku davat misto cerneho pepre, barevny, mosto obycejneho cukru, zvlastni, trtinovy a misto obycejne soli, kterou pouzivaji lide staleti, ted musi byt sul morska, jinak zrejme recept nestoji za cteni.
No ti madarsti pastevci v pustine s sebou vozili asi celou kuchyn. Mozna schovanou pod sedlem. Znam furu Madaru (sousedi, konzultoval jsem to s nimi), ale takhle komplikovany a neuply gulas ze nidy jeste nevarili. To vymyslel Polrejch ?
C. Sangrail
Já nesouhlasím s tou paprikou Kotányi. Jméno má sice maďarské, ale pochází z Rakouska. Nic proti tomu, samozřejmě, ale maďarská paprika z oblasti Kalocsa je přece jen mnohem lepší, červenější a voní po čerstvých paprikových luscích. Kdybych se měl spokojit s rakouskou paprikou, raději bych sáhl po Sonnentoru.
P. Maleček
No fuj, prý do guláše rostlinný olej. Kdepak by ho ti maďarští pastevci asi vzali, co? Ti měli něco onačejšího a mnohem lepšího - zauzený špek! A na z něj vyškvařeném tuku se zatahuje maso i smaží cibule. A samozřejmě zbylé křupavé škvarečky - mňam, se v závěru přihodí do již hotového guláše. A když vám pak mezi gulášovou chutí v ústech křapne škvareček a uvolní svou chuť - to je pak teprve ten pravý guláš. To zapito poctivým pivečkem vyvolá nirvánu, že i Budha závidí.
Konecne zase slusny recept, misto tech vselijakych dietnich ci orientalnich blafu. Gulasek, a ze jich je stovky variant, je kral mezi omackami, nikdy se nepreji a lze delat pokazde jinak. Je to ten nejlepsi madarsky prinos zapadni kulture.
C. Sangrail
Vedle vitaminu C, plnicího pera, Rubikovy kostky, Dobosova dortu, Lisztovy hudby a kávy Illy...