náhledy
Vaříme nepostradatelným!
Autor: Vaříme nepostradatelným!
Jedna porce jídla na surovinách stojí kolem 60 korun, záleží jen na tom, co za pokrm připravujeme. Například včera to za naší restauraci byla dršťková polévka a perlička na paprice s těstovinami, tam se v surovinách pohybujeme okolo 70 korun na porci.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Jan Punčochář vaří záchranářům, hasičům i policistům zadarmo
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Vaříme dohromady cca 800 porcí jídla. Peníze vybíráme pouze na suroviny, veškeré ostatní náklady jsou na nás - platíme zaměstnance, energie, všechny další náklady jsou na nás.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
V minulém týdnu jsem se potkal se Zdeňkem Pohlreichem, který se svým týmem iniciativu vymyslel. Já doma stále přemýšlel, jak pomoci. Chtěl jsem nejprve vařit pro ty, kteří jsou nemocní v karanténě a nemají doma sílu si vařit, ale bohužel, to by bylo technicky neproveditelné, navíc by se to mohlo zneužívat.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Nejlepší šéfkuchaři se spojili a vaří hasičům i záchranářům. Chtěl jsem nějak pomoci, říká Punčochář
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Dostali jsme do základu 500 tisíc korun od společnosti Pilsner Urquell, takže zatím máme finance asi na 10 dní. Zbytek se snažíme sesbírat všude možně. Zdenda Pohlreich založil transparentní účet, kam mohou lidé přispívat.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Jan Punčochář
Autor: U Matěje
Restaurace Next Door Zdeňka Pohlreicha také prodává jídla s sebou.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA