Diskuze
S inspektory v pražských hospodách: šest ze sedmi piv bylo pod míru
Děkujeme za pochopení.
M. Komárek
Kvalita piva i jeho prodeje
se oproti socíku neskonale zlepšila. Sortiment bohatý, pivo je podstatně lépe skladováno i čepováno. Tankové pivo je skutečná lahůdka. Existují skvělé pivní bary, kde ochutnávat kvalitní piva od malých pivovarů hezky po třetinkách je opravdový zážitek. Stejně se ale najdou pitomci, kteří budou tvrdit, že ten smradlavý, průjmový Kozel, který byl v půlce Prahy, skladovaný v hliníku, čepovaný v nečistých trubkách, centimetr pod míru nas*aným výčepákem, byl lahůdka.
Re: Kvalita piva i jeho prodeje
Souhlas. U nás na dědině (1600 obyv.) nedávno otevřeli další hospodu a aktuálně je v ní k dispozici na čepu 5 různých piv, další druh se objeví příští týden. Majitel hodlá příští rok začít vařit i vlastní. Podmírák jsem tam ještě nepotkal. Možná je to tím, že k nám nejezdí žádní turisté, které by si místní zvykli ojíždět. Má je všechny dobře vychlazené a cena začíná na 21,- Kč za půllitr desítky z Poličky, jde přes 22,- za půlitr 11° z Poličky, 24,- za půllitr svijanského Mázu 11° a končí něco lehce nad 30,- Kč za skvělý, pšeničný Weizen. Kontrolu už tam nějaký propuštěný zaměstnanec stihnul poslat. Vše bylo OK.
výrobní cena 1/2 litru Prazdroje
Kolik myslíte,že vydělávají hospody na pivu? Výrobní cena 1/2 litru Prazdroje je 4,20.
Když vám ještě dají pod míru, tak to už není podnikání, ale zlodějna.
Re: výrobní cena 1/2 litru Prazdroje
To je sice výrobní cena, ale za kolik onen 1/2 litr prodávají do hospod? To je ta důležitá informace a ne to, za kolik se to vyrobí.
dříve a dnes..
Za "komunistů" někde mělo špatnou míru a někde dobrou. Nyní prakticky všude má špatnou. Výpeční to bere jako naprostý standard.
Taky dřív mělo pěnu, která vydržela. Nyní vesměs zmizí za 1 minutu či méně.
Re: dříve a dnes..
Naprosto souhlasím. Už 24 let jezdím po republice a zatím jsem NIKDE nedostal správnou míru. Zloději jsou už všude, takže tvrdit že nemáme chodit do hospod co okrádají je nesmysl, protože pak bychom zůstali doma.
Co to delat levne a logicky !!! Do hospod, kde...
... daji pod miru, proste nechodim. Nechodim ani tam, kde se nenajim, at uz mi davaji kolik chteji gramu masa. Chosim tam, kde je cisto, najim se, je tam prijemne. .... Co mi ovsem neni prijemne: stat se tu predvadi, jak nas chrani, a z kapsy nam taha penize za neco, co nechceme !!!!!!
Re: Co to delat levne a logicky !!! Do hospod, kde...
Když bydlím v díře kde je šest hospod a pod míru čepují všude? Ozval jsem se a byl jsem potrestán dlouhým čekáním, řešení - lahváče domů a nikam nechodit!? Víc kontrol a smrtelné pokuty je třeba i v malých dírách, tady totiž není výběr a hospodští to vědí.
D. Stirský
Nu, samozřejmě, že na komunisty to svést
lze. Protože soukromé restaurace ani hospody neexistovaly, vše bylo RAJ, tak za 40 let se vytratila úcta k zákazníkům. Výčepní v hospodě měl nízký plat a tak si přivydělával šizením. Vědělo se o tom, mlčky se to tolerovalo, nu a dnes musí nejprve vymřít tato generace a po ní ještě tak jedna, dvě, a pak se to snad srovná.
Re: Nu, samozřejmě, že na komunisty to svést
Pitomost ... zákazníky většinou okrádají zaměstnanci a na věku nezáleží. Co znám výčepáky co jsou zároveň majitelé, tak ty by si to nikdy nedovolili, pro ně je to totiž prestiž!
Re: Jsem zvědav
Nikdo, všichni pamětníci přece víme, že za komunistů mělo pivo vždy a všude správnoumíru, že?