Diskuze
Tour des Farmes po česku. Čerstvé potraviny přímo z farmy
Děkujeme za pochopení.
M. Puszkailer
Bambulčin bubák
Béďo, číst tvé články - obzvlášť o jídle je zážitek. Jen tak dál i v novém roce.
J. Tínek
Co takhle někdo, kdo by udělal mapu
kde by byly popsány všechny ty farmy, se sortimentem, kvalitou....to by se pak vyplatilo za tím jet 1 20-30 km.
S. Krejcar
profesionalita
Každý kdo se něco opravdu naučí,a dokáže to využívat a použít je úspěšným,a je jedno zda je to český zemědělec,zámečník nebo zedník.Většina zahrádkářů,si vylepšuje svoji finanční stránku prodejem na trzích v blízkém okolí svého bydliště,farmáři a zemědělci pracující na větších plochách než je zahrádka dokáží zásobovat školní jídelny,restaurace ,trhy a i v Prodeji ze dvora obstojí šířkou nabídky,od brambor,jahod,cibule,česneku po králičí a selatka na grilování a rožnění.Ve většině úspěšných farem jsou lidé se zemědělským vzděláním kteří jsou si vědomi toho,že mohou nabídnout stejně konkurence schopné zboží jako řetězce,a navíc s jasným původem a čerstvostí.V obchodních řetězcích je problém opravdových znalých odborníků,nejen,že tam místo prodavačů je většinou pouhý podavač,který o prodávaném zboží má pouze povrchní povědomost,a to včetně těch čtyřletých obchodníků.Obchodníci tipu Buriánova Papírníka se už dnes nenosí!
B. Hampl
Senzace
Určitě vyzkouším.. :-)))
Nešlo by v tom pokračovat a popsat i jiné trasy po Čechách a Moravě ??
S. Krejcar
Re: Senzace
Je třeba aby se zájemci lépe dívali.Prodej ze dvora,je v ČR už z doby počátku ČR,a fungování LSU.Mám na mysli faremní nikoli přisilniční prodej.U většiny zemědělců to to pomáhá s překonáváním odbytových výkyvů.To co vidíme v cizině,dokážeme stejně kvalitně vypěstovat a nabídnout i u nás.A k objevování tras s nabídkou zemědělců nepotřebujete novináře,ale spíše si pořádně omýt oči a na procházkách a projížďkách se pořádně koukat.