Neděle 25. října 2020svátek má Beáta 15 °C skoro jasno Předplatné LN

Diskuse k článku

Vařit jídlo není přirozené. Teplo zabíjí enzymy, říká vitariánka

Pořádá kurzy živé stravy a nedávno ji vyšla kuchařka plná raw receptů. „Mám pocit, že jsem se jako vitariánka už narodila. Od dětství pro mě bylo nejpřirozenější okusovat rašící výhonky všeho jedlého na babiččině zahrádce a úplně nejvíc jsem milovala čerstvé ovoce a zeleninu,“ říká Jitka Adamová v rozhovoru pro server Lidovky.cz.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O. Horák 19.2.2016 16:38

A člověk je jediný tvor, který aby přežil své bláznivé stravovací nápady a vybíravost dováží jídlo i přes půl světa.

Zvířata jedí co je a ne že si v zimě nechávají vozit ovoce či různá semínka a oříšky, které v jeho oblasti nikdy nevyrostou jen aby neumřeli (a neoperujte s vytápěnými a osvětlenými skleníky, to zvířata také nedělají).

J. Hrdličková 18.2.2016 7:32

Člověk je taky jediný tvor, který zcela nepřirozeně chodí v košili a kalhotách. Proč paní není vyfocena nahatá?

H. Faltýnová 14.2.2016 11:22

Paní je hlavně trochu vlezlá. Už jsem ji viděla v prostřenu. Kde jela v bio. Ale nejlepší byla v dokumentu "Když v tom jedou ženy ...", což byl seriál o alkoholičkách. Vždy do toho spadla znova. Má prostě ráda media.

J. Farda 13.2.2016 23:49

Má to Pánbu všelijaké koně .....

K. Holub 13.2.2016 14:04

... z dálky vypadá docela k světu..., ale to co přežvykuje, to se nedá!!! Bez mixéru je ryťy i s celým jejím „vitariánstvím”.

Š. Apolen 19.2.2016 16:49

Na co mixér ? Ať ji normálně vyženou na pastvu.

D. Stirský 13.2.2016 13:24

Vymylsli sebevětší pí..., použij pár anglických výrazů a je tu nový "vědecký" obor. Jedna suší a mixuje placentu, druhá zase chce mít místo žaludku bachor...

V. Grycz 13.2.2016 17:29

a do roka první profesor rawu.

Š. Apolen 19.2.2016 16:51

Ještě, že Lucku Vondráčkovou to brzy přešlo.

K. Keinkopf 13.2.2016 11:25

Raw je náhodou velmi dobré a chutné! Asi jedinou dietní chybou, které se dopouštím, když konzumuji raw stravu, jsou ty topinky k tomu!

M. Frank 13.2.2016 12:01

To vám závidím, že vám to chutná, ale ta topinka k tomu vás aspoň polidšťuje. Já proti tomu stravování nic nemám, ale nechápu, proč autorka napadá lidi, co jim chutná jídlo klasicky upravené a ještě je tak drzá a tvrdí, že to není přirozené. Právě takové stravování stojí za vývojem člověka a za tím, že jsme nezůstali zvířaty. Je to hloupé a urážlivé.

K. Keinkopf 13.2.2016 15:55

:) Myslel jsem tatarák. Jinak s vámi bez výhrad souhlasím!

M. Frank 13.2.2016 17:21

To jste mne dostal! Tatarák nemá chybu, to žeru také syrové i s vejci!

P. Sulc 13.2.2016 10:48

Je z podivem, jak tito podivini maji potravinarskou chemii i medicinu v malicku. Jen jim nejak nevychazeji parasite, infekce a nedostatek kvalitnich bilkovin, ale mozna ze si do zeleniny pridavaji zivy hmyz a zizaly

M. Frank 13.2.2016 10:19

Ach jo, už zase. Opráším znalosti z biochemie a:

1.Je výzkumy prokázáno, že vegetariánství má vliv na inteligenci, zvláště u dětí ji markantně snižuje.

2.Enzymy - biokatalyzátory se sice vařením zničí, ale spolu i s jedy a parazity, které jsou v syrovém jídle. Enzymy vznikají ve všech buňkách a tělo si je samo vytvoří unikátní rychlostí. Tvrdit, že je musí pozřít v potravě je pitomost.

3. Ať se autorka spojí s libovolným řezníkem a ten ji potvrdí častý výskyt nádorů u ulovené divoké zvěře. Píše pitomosti, jako každý člen nějaké sekty.


Po čtyřicítce žijeme na vypůjčený čas, říká lékař David Sedmera

David Sedmera | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Lidské tělo je velmi přesný a dokonalý mechanismus. V některých směrech až zázračný. Proč je však uspořádání těla...

Jak vyležet ‚lehký covid‘. Praktičtí lékaři radí, jak na samoléčbu

Měření teploty u vstupu do pardubické nemocnice. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Tak jako jiné virózy i obávaný covid-19, pokud zaútočí jen v mírné či střední síle, se musí doma prostě a jednoduše...

Shromáždění vlastníků jsou kvůli pandemii v ohrožení. Právník radí, co dělat

ilustrační snímek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Vyhlášení nouzového stavu komplikuje situaci společenstvím vlastníků bytových jednotek. Do konce roku musí totiž výbory...