Diskuze
Vikárka, kde by panu Broučkovi nechutnalo
Děkujeme za pochopení.
JosefaBa
Tuhé maso?
A proč jako v hospodě na rohu? Co vedlo autorku k takovému přirovnání? U nás na rohu je hospoda a maso tam tuhé nemají. Možná by se autorka divila, jak příjemné mohou být hospody na rohu oproti snobským podnikům na trati. Ale možná by úplně stačilo, kdyby si před uveřejněním svůj text přečetla a trochu u toho zapojila i mozek.
Sulty
Re: Tuhé maso?
Pokud někdo sleduje psaní paní Baranik, ví, že místním hospodám spíše fandí. Obhroublost příspěvku je mimo mísu o to víc, že k namítanému textu došlo spíše kvůli nepřesnému překladu. V anglicé verzi (http://www.praguespoon.com" target="_blank" rel="nofollow">http://www.praguespoon.com) text zní: "But the svíčková (195 CZK) had meat as tough as at any low-end pub",
což by bylo lépe přeloženo jako:
...Ale svíčková .... měla maso tuhé jako v lecjakém hostinci IV. cenové skupiny.
Takže, jak to už u nás bývá, kdo sám neumí, alespoň kritizuje.
daan
je známo
Je známo, že na turistických trasách většinou nestojí jídlo za nic a je předražené.Restaurace zneužívají své polohy a dobře vědí , že průvodci jim hosty přivedou tak jak tak. Turisté se tam po druhé již nevrátí. Stálí hosté tyto restaurace neživí