Diskuze
Zabijačka v malém. Jak na jitrnici podle Jana Punčocháře
Děkujeme za pochopení.
I90v18a66n 75K53ř42í85ž
Jaternice se nevaří, jen se nechají pár minut táhnout. Jinak popraskají. I.K
J91i53ř20í 28Š48k83o36d93á64k
Když jsem žil delší dobu v Bavorsku, tak jsem neměl problémy s jídlem jako po delším pobytu v Itálii a ve Francii. Italská i francouzská kuchyně je výborná, ale vzdálená kuchyni české, přesněji vymezeno moravské, kde jsem vyrůstal. Masné produkty v Bavorsku jsou podobné těm našim a chutnal mně tam Leberwurst ve stejné podobě jako jitrnice, ale s mnohem větším obsahem jater. A tak mne napadlo udělat si ty jitrnice doma na pekáči kterak radí Punčochář. Podíval jsem se do starších kuchařek a tam se jitrnice nazývají jaternice, tedy také podle jater jako v Bavorsku. A tak tam dávám větší podíl jater, vynechám plíce a srdce a všichni co to jedli, tak jim to velmi chutnalo.