Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Zabijačka v malém. Jak na jitrnici podle Jana Punčocháře

Nejkratší měsíc v roce patří taky mezi ty nejstudenější, takže je to krom jiného čas zaslíbený zabijačkám. Některé zabijačkové dobroty teď v únoru nabízí řada restaurací, ale připravit si je můžeme i doma, a to bez nutnosti zvát řezníka a míchat krev.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I90v18a66n 75K53ř42í85ž

18. 2. 2020 15:00

Jaternice se nevaří, jen se nechají pár minut táhnout. Jinak popraskají. I.K

0 0
možnosti

Když jsem žil delší dobu v Bavorsku, tak jsem neměl problémy s jídlem jako po delším pobytu v Itálii a ve Francii. Italská i francouzská kuchyně je výborná, ale vzdálená kuchyni české, přesněji vymezeno moravské, kde jsem vyrůstal. Masné produkty v Bavorsku jsou podobné těm našim a chutnal mně tam Leberwurst ve stejné podobě jako jitrnice, ale s mnohem větším obsahem jater. A tak mne napadlo udělat si ty jitrnice doma na pekáči kterak radí Punčochář. Podíval jsem se do starších kuchařek a tam se jitrnice nazývají jaternice, tedy také podle jater jako v Bavorsku. A tak tam dávám větší podíl jater, vynechám plíce a srdce a všichni co to jedli, tak jim to velmi chutnalo.

0 0
možnosti