Diskuze
ASI.JATKA: Hele, proč je pho ga lepší než pho bo?
Děkujeme za pochopení.
J. Tachovský
U me vede drstkova a pak borsc. Pak mam rad ty kokosove thajske polevky. Vyvary moc nemusim.
Nám se včera táhla na elektrickém sporáku nějaká polévka pho... No prostě hovězí. Nevím čím by ta vietnamská polévka měla být lepší, ale podle mě je dobré hovězí žebro, kus hovězí flákoty a táhnout to alespoň 9 - 10 hodin.
Chuťově je vynikající. Podstata je však na té mírné teplotě těch 10 hodin, a ne jako v pořadu Prostřeno dát Masox, jakousi oschlou zeleninu, papiňák a do hodiny je hotovo...
To máte následky ještě ze socialismu. Tenkrát se vařila hovězí polévka třikrát. Poprvé z kostí byl výživný čirý vývar, podruhé vařeno se do vývaru dávala zeleninová vložka a nějaké ty nočky a potřetí se vyvařily kosti na bílou polévku, tedy zahušťovanou nějakou tou jíškou, nebo krupicí s vejci.
Zásadně se ten vývar vařil(mírně táhnul - pošíroval) co nejdéle bylo možné, aby se z kostí vytáhlo co nejvíc. Počtvrté se do vývaru pak přidal ještě masox. ;-))
Děkuji, vtipná jako vždy!!! Bohužel se nevyhnete opět rádoby "vědeckých a filozofický" rozborů Vašeho článku.
P. Skála 874
Není lepší si dát normální jídlo než si kazit žaludek těmi patlaninami od babičky z vietkongu? Když si vzpomenu, co tam pak hygiena většinou najde, tak se mi zvedá kufr...
M. Sluka
Když to kuře bude z volného farmářského chovu, proč ne. Ale o tom bych u obchodně zdatných provozovatelů bufetů a restaurací velice pochyboval. :(
P. Skála 874
Jestli jsou z volného chovu, to skutečně nevím. Ale většinou bývají volně uložená, aby se nenachladila v ledničce nebo nedej bóže v mrazáku...